FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O mogućnostima financiranja projekata lokalnih jedinica iz EU fondova

OPATIJA, 7. lipnja 2013. (Hina) - U organizaciji Agencije za europsku integraciju i gospodarski razvoj iz Beča (AEI) i Grada Opatije danas je u Opatiji održan okrugli stol na temu Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji: mogućnosti financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave iz fondova EU.

Kako je rečeno, bečka Agencija za europsku integraciju i gospodarski razvoj do sada je izradila 21 twinning projekt u cijeloj Europi, i to za projekte iz područja carina, poreza, policije, za socijalne projekte i druge.

Sudionicima današnje rasprave, posebice iz jedinica lokalne i područne samouprave, prezentirane su mogućnosti povlačenja novca za projekte iz EU fondova namijenjenih lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

Predstavnici opatijske gradske uprave prezentirali su, pak, svoje projekte, odnosno potrebe tog grada za EU financiranjem.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić rekao je da Opatija ima spremne projekte kojima će se aplicirati na EU fondove. Istaknuo je da je riječ o projektima uređenja kupališta, mini kongresnog centra, proširenju opatijske luke te o velikom projektu vodoopskrbe i i kanalizacije, tj. izgradnji sekundarne mreže i drugog stupnja pročišćivača, koji će se ostvarivati uz potporu Svjetske banke.

Dodao je da će te i druge projekte sljedećeg tjedna predstaviti u resornom ministarstvu.

Na skupu su predstavljene i potrebe za EU financiranjem u Primorsko-goranskoj županiji u području obnovljivih izvora energije, istraživanja, kulture, regionalne politike i zaštite okoliša.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙