FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "RARE" završila projekt "EDIT-Internet TV"

VINKOVCI, 5. lipnja 2013. (Hina) - Vinkovačka udruga ljubitelja filma "RARE" izvijestila je danas da je završila šestomjesečni projekta "EDIT-Internet TV" u sklopu kojega su, u suradnji s partnerima i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, organizirani brojni edukativni sadržaji za učenike osnovnih i srednjih škola u Vinkovcima.

Projekt "EDIT-Internet TV", u sklopu kojega su organizirane četiri filmske i novinarska radionica, te realiziran projekt "JUMP-CUT! - mladi, mediji, aktivizam" u suradnji sa udrugom "Fade In" iz Zagreba, bio je dio Festivala dokumentarnog rock filma (DORF), održanog proljetos po sedmi put u Vinkovcima u organizaciji udruge "RARE".

U četiri gradske osnovne škole i Gimnaziji, te po prvi put i za dječje vrtiće organizirano je u sedam termina predstavljanje festivala i organizacija koje se bave dječjim filmovima (SKIG Gunja, Video klub Mursa Osijek, Studio VANIMA Varaždin, GOKUL Zabok, Kino klub Karlovac, Ivana Guljašević), te su prikazani filmovi iz njihove produkcije, čime je omogućen uvid u recentnu produkciju domaćih autora i filmskih skupina.

"Kontinuiranim i raznovrsnim aktivnostima, te zanimljivim metodičkim pristupom omogućeno je povećano zanimanje učenika za filmsku umjetnost, odnosno medijsku kulturu. U pet škola educirani su prosvjetni djelatnici i učenici koji će nastaviti i razvijati stečena znanja, te se nadamo od slijedeće školske godine i aktivnijem sudjelovanju, te prvim samostalnim filmovima i prijavama na državne smotre dječjeg filmskog stvaralaštva", ističu iz udruge "RARE".

Dodaju kako s aktivnostima nastavljaju i tijekom ljeta te će u suradnji sa Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci organizirati "Filmske večeri u dvorištu", a u suradnji sa Gradskim muzejom Vinkovci "Antičke filmske večeri".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙