FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin će podržati zabranu usvajanja za istospolne parove

EKATERINBURG, 4. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je izrazio potporu planiranoj zabrani usvajanja djece od istospolnih parova iz inozemstva i odbacio kritike zapada za odnos prema homoseksualcima u Rusiji.

Putin je također pozvao na toleranciju ali su njegove izjave nakon summita sa čelnicima Europske unije istaknule jaz između Rusije i mnogih zapadnih vlada glede prava homoseksualaca.

"Što se tiče zakona koji ograničava usvajanje djece iz Rusije od istospolnih obitelji, ako se takav zakon donese u parlamentu ja ću ga potpisati", rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji za tisak nakon summita Rusije i EU-a u Ekaterinburgu.

Dužnosnici ruske vlade u subotu su rekli da će prijedlog zakona kojime se dopušta samo "tradicionalnim" stranim obiteljima da usvajaju rusku djecu ove godine biti podnesen parlamentu.

Putin je često zagovarao društveno konzervativne vrijednosti tijekom svog novog mandata koji je započeo u svibnju 2012. U travnju je rekao da se francuski zakon koji omogućuje istospolne brakove protivi ruskim vrijednostima. Zapadne vlade su izrazile zabrinutost zbog ruskog zakona koji će zabraniti homoseksualnu "propagandu" među maloljetnicima a aktivisti tvrde da će potaknuti nasilje protiv homoseksualaca. Putin je, međutim, rekao da su ruski zakoni "prilično liberalni"" te da "nema diskriminacije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙