FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački branitelji od države traže zaštitu od omalovažavanja i prijetnji

KARLOVAC, 4. lipnja 2013. (Hina) - Karlovački branitelji danas su od državnih institucija zatražili da zaštite hrvatske branitelje od omalovažavanja u društvu, te kazne one koji im prijete, kao što su nedavno Dragan i Edin Ćutković prijetili braniteljima Goranu Čerkezu i Mihajlu Hrastovu.

Taj zahtjev državnim institucijama uputili su na konferenciji za novinare predsjednik Časničkog zbora grada Karlovca Vladimir Škrtić, predsjednik Zajednice udruga HVIDRA-e Petar Banić i predsjednik HVIDRA-e Karlovac Alojz Čerkez.

Čerkez je prosvjedovao jer je istražni sudac nedavno Dragana Ćutkovića i njegova sina Edina pustio da se brane sa slobode nakon što su, vođeni nacionalnom netrpeljivošću, na terasi jednog karlovačkog kafića smrću prijetili njegovu sinu Goranu i Hrastovu, optuženiku za slučaj "Koranski most", te njihovim obiteljima.

"Očigledno je netko zaključio da su se Ćutkovići šalili", poručio je, naglasivši kako on i njegov sin žele suživot, ali isto žele vidjeti "i na drugoj strani, a vidim da od toga nema ničega".

Na novinarski upit što misli o nedavnom skidanju zastave srpske nacionalne manjine u Krnjaku, odgovorio je da ga ne zanimaju osobe koje su to učinile, već ga zanima da pravna država u svim slučajevima i na sve primjenjuje jednako pravo.

"Ako za mene vrijedi jedno pravo, onda mora vrijediti i za čovjeka koji je sudjelovao u agresiji na Hrvatsku, a sada prima mirovinu od iste te države i još nešto hoće", poručio je Čerkez. Uputio je apel državi da štiti hrvatske branitelje "od onih koje su abolirali i sada slobodno šeću Hrvatskom".

Za isto se zauzeo i Petar Banić. "Da sustav zaštiti branitelje od naših domaćih četnika koji maltretiraju hrvatske branitelje, jer su ti četnici najgore zlo koje se dogodilo u Hrvatskoj u posljednjih 50 godina", poručio je.

Banić je ustvrdio kako je u Hrvatskoj dosad procesuirano 5500 hrvatskih branitelja, od kojih je trenutno u zatvoru u Lepoglavi njih 370, a u ostalim hrvatskim zatvorima još dvaput toliko. "Na kraju ispada da smo mi napali Hrvatsku, a da nije bilo četničke agresije ni naši suborci ne bi bili u zatvorima", kazao je.

Vladimir Škrtić je od sigurnosnih službi zatražio da ne obrađuju samo hrvatske branitelje, već i "one koji žele dizati novu balvan-revoluciju, pa ovakvim napadima kao prije nekoliko dana čekaju da vide kakve će biti reakcije". "Početkom Domovinskog rata svi smo bili jedinstveni za obranu, a u međuvremenu se stekla neka druga vlast koja dozvoljava da nas omalovažavaju", istaknuo je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙