FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BASF planira uložiti 10 milijardi eura u azijsko-pacifičku regiju

BERLIN, 4. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Njemački kemijski div BASF planira do 2020. uložiti 10 milijardi eura u brzorastuću azijsko-pacifičku regiju i otvoriti do 9.000 novih radnih mjesta.

BASF je priopćio da u toj regiji planira do 2020. generirati godišnje prihode od 25 milijardi eura. Usporedbe radi, u 2012. iznosili su 11,7 milijardi eura, što je odgovaralo 16 posto ukupnih prihoda grupe.

Grupa je objavila kako procjenjuje da će kumulativna godišnja stopa rasta realne kemijske proizvodnje u azijsko-pacifičkoj regiji iznositi 6,2 posto u razdoblju do 2020., što je znatno iznad svjetskog prosjeka od četiri posto.

BASF također planira "povećati profitabilnost za najmanje dva postotna boda u odnosu na regionalnu kemijsku proizvodnju".

„Kako bi to postigao, BASF planira zajedno sa svojim partnerima uložiti 10 milijardi eura do 2020. u daljnji razvoj lokalne proizvodnje u azijsko-pacifičkoj regiji", navodi se u priopćenju.

Cilj BASF-a je do 2020. proizvoditi u toj regiji oko 75 posto ukupnih proizvoda koje prodaje u Aziji.

BASF je priopćio da trenutno ima više od 100 proizvodnih pogona u regiji Azije i Pacifika, uključujući i dvije visoko integrirane tvornice u Kuantanu u Maleziji i u Nanjingu u Kini.

"U sljedećem desetljeću azijsko-pacifička regija suočit će se s velikim izazovima, no ostat će najbrže rastuće tržište za kemijsku industriju", kazao je izvršni član upravnog odbora BASF-a Martin Brudermueller.

U BASF-u ističu da do 2020. žele obavljati 25 posto svojih poslova na istraživanju i razvoju u Aziji i Pacifiku, s oko 3.500 zaposlenih u takvim odjelima, u odnosu na oko 800 koliko je njihov broj iznosio 2012.

Kemijska grupa planira uspostaviti odjele za istraživanje elektroničkih i materijala za baterije, te onih na području poljoprivrede, katalize, rudarstva, obrade vode, te polimera i minerala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙