FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 1. do ponedjeljka 3. lipnja

ZAGREB, 31. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 1. lipnja, za nedjelju, 2. lipnja i za ponedjeljak, 3. lipnja:

Subota, 1. lipnja

-----------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Sindikati javnih i državnih službi održat će konferenciju za novinare o rezultatima mirenja i najavi štrajka (11,30 sati, Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", ulaz iz Frankopanske 26).

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "HPO za naknade paraolimpijcima, osvajačima odličja na svjetskim prvenstvima". Uoči rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o sportu na sjednici Hrvatskog sabora, iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) još jednom su apelirali na uvođenje trajne naknade za sportsku izvrsnost i za paraolimpijce koji odličja osvoje na svjetskim prvenstvima u paraolimpijskim sportovima, a ne samo na paraolimpijskim igrama. Iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora smatraju kako se sadašnjim prijedlogom sportaši s invaliditetom dovode u neravnopravan položaj u odnosu na sportaše, osvajače medalja na svjetskim prvenstvima u olimpijskim sportovima. "Takvo stajalište temeljimo na činjenici da je sustav kvalifikacija i procedura dolaska sportaša na svjetska prvenstva u olimpijskim i paraolimpijskim sportovima gotovo jednak, a nerijetko sportaši s invaliditetom prolaze strožu proceduru kvalifikacija na svjetska prvenstva u odnosu na sportaše bez invaliditeta - sve u cilju postizanja izvrsnosti natjecanja na svjetskim prvenstvima u paraolimpijskim sportovima i disciplinama. Stoga ne vidimo razloga da se jednima daje pravo na ostvarivanje prava na trajnu novčanu naknadu a drugima ne", ocijenio je za Hinu predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Nedjelja, 2. lipnja

-----------------------------------------------------------------------

ZAGREB - U 7 sati otvaraju se birališta u Gradu Zagrebu, 11 županija, 85 gradova i 164 općine, u kojima se u drugom krugu lokalnih izbora biraju čelnici za sljedeće četiri godine. Drugi izborni krug raspisan je za jedinice u kojima nitko od kandidata u prvom krugu, 19. svibnja, nije osvojio natpolovičnu većinu glasova birača. Građani, njih nešto više od 3.300.000, glasovat će na oko 5.500 biračkih mjesta, što je oko tisuću mjesta manje nego u prvom krugu. Zagreb, Split, Rijeka i Osijek četiri su velika grada koji trebaju dobiti gradonačelnike. Gradonačelnike bira još 15 većih gradova - Varaždin, Karlovac, Krapina, Šibenik, Dubrovnik, Bjelovar, Koprivnica, Zadar, Vukovar, Sisak, Slavonski Brod, Pazin, Gospić, Požega, Pula. Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Varaždinska, Bjelovarsko-bilogorska, Požeško-slavonska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Istarska, Međimurska, Osječko-baranjska županije su koje u drugom krugu biraju župane. Birališta se zatvaraju u 19 sati, do kada traje izborna šutnja, za koje je zabranjena svaka promidžba, objavljivanje privremenih rezultata i procjena, kao i nagovaranje birača da glasuju za određene kandidate. Izlazne ankete, odnosno ispitivanja javnosti te opredjeljenja birača na glasovanju mogu se objavljivati nakon što se zatvore birališta u 19 sati. DIP će u dva navrata izvijestiti javnost o odazivu birača do 11, odnosno 16 sati i tijeku izbora. Podaci o privremenim i trenutnim rezultatima lokalnih izbora iz DIP-a bit će dostupni na internetskim stranicama www.izbori.hr i u press centru u zgradi Hrvatskog sabora (dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor). Hina će izvještavati o rezultatima izbora i reakcijama iz izbornih stožera.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović glasovat će u drugom krugu lokalnih izbora na biračkom mjestu u Palmotićevoj 30, u 11 sati.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko glasovat će na izborima za gradonacelnika Zagreba u 9,30 sati na biračkom mjestu u Mjesnom odboru Središće (Ivana Šibla 8).

ZAGREB - Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Milan Bandić glasovat će u 7 sati na biračkom mjestu 156 Pešćenica, u prostorijama Mjesnog odbora, dvorana B (Ulica Petra Petrovića Njegoša 10).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović, u 17 sati će obići taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja u povodu obilježavanja dana Oružanih snaga RH i HKoV (RSC Jarun).

Ponedjeljak, 3. lipnja

------------------------------------------------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će proslavi obilježavanja Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta te se obratiti nazočnima (11 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242)

ZAGREB - Hina će izvještavati o rezultatima drugog kruga lokalnih izbora.

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i bivšem predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media trebao bi svjedočiti Sanaderov vozač Stjepan Haraminčić i bivši državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić (9,30 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙