FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hidrometeorološki radarski sustav srednjega i južnog Jadrana

DUBROVNIK, 31. svibnja 2013. (Hina) - Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije koje je vodio koordinator projekta AdriaradNeta Mato Tomljanović boravilo je u glavnom albanskom gradu Tirani gdje se sastalo sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova Republike Albanije Ferdinandom Ponijem i direktorom albanske uprave za žurna stanja Alfredom Ollijem.

Kako je priopćio Ured za odnose s javnošću Dubrovačko-neretvanske županije, razgovarali su o prekograničnoj suradnji zemalja jugoistočne Europe u zaštiti i spašavanju te o suradnji na izradi i realizaciji projekata koji mogu konkurirati za novac iz fondova Europske unije, posebice o projektu AdriaradNetu.

Svrha tog projekta jest postaviti četiri hidrometeorološka radara na području Jadrana, dva u Italiji, jedan u Albaniji i jedan u Hrvatskoj - na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Uspostava jedinstvenoga hidrometeorološkoga radarskog sustava srednjega i južnog Jadrana pridonijela bi preventivnom djelovanju žurnih služba radi zaštite ljudskih života i imovine na područjima koja mogu biti pogođena nevremenom.

Razgovarali su i o odabiru najpovoljnijih mjesta za postavljanje radara u Italiji, Albaniji i Hrvatskoj te o javnoj nabavi potrebne opreme i uređaja.

U hrvatskome izaslanstvu bili su i član projektnog tima zadužen za provođenje postupka javne nabave Maro Hadžija te stručnjak za radarske sustave Državnoga hidrometeorološkog zavoda Zvonko Komerički.

Projekt AdriaradNet vrijedan je 21 milijun kuna, a završava u rujnu 2014.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙