FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 30. svibnja

ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak, 30. svibnja:

PULA - Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović posjetit će Istru. U Puli će Milanović govoriti na predizbornom skupu u Domu hrvatskih branitelja. Na tom skupu govoriti će i kandidat za gradonačelnika Pule Peđa Grbin, kandidat za istarskog župana Damir Kajin i kandidatkinja za zamjenicu župana Evelina Biasiol Brkljačić (od 20,15 do 21 sat). Predsjednik SDP-a i predsjednik Vlade Zoran Milanović će prije skupa u Puli, sudjelovati na predizbornom skupu u Ližnjanu, a prije toga će u Labinu piti kavu s građanima i sudjelovati na predizbornom skupu.

CESTICA - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posjetit će Općinu Cestica te će tom prilikom otvoriti novoizgrađenu Županijsku cestu Veliki Lovrečan-Belšak-Lovrečan Breg. Izgradnju te županijske ceste je u potpunosti sa 510.000,00 kuna financirala Županijska uprava za ceste Varaždinske županije. Otvorenje će biti upriličeno kod repetitora na brijegu u Lovrečanu, a otvorenju će prisustvovati i župan Varaždinske županije Predrag Štromar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački (14,30 sati).

OSIJEK - U Osijeku će na Trgu slobode biti otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku Republike Hrvatske. Izradbu spomenika financirao je Grad Osijek s 300.000 kuna i Osječko-baranjska županija s 250.000 kuna. Autor Spomenika je akademski kipar Ante Jurkić. Spomenik Franji Tuđmanu, koji je nešto viši od naravne veličine, postavlja se na Trgu slobode u sklopu obnove toga Trga, koja je završena prije dva mjeseca, a financirao ju je Grad Osijek s 24 milijuna kuna. U svečanosti otkrivanja spomenika sudjelovati će i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo (20 sati, Trg slobode).

ZAGREB - U povodu Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice - predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" i član Predsjedništva HDZ-a Milan Kovač, predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje i član Predsjedništva HDZ-a Željko Dilber i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić, položit će vijence i zapaliti svijeće na grob prvog Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana (10 sati), na grob ministra obrane Gojka Šuška (10,15 sati) i kod središnjeg Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju (10,30 sati). Izaslanstvo HDZ-a vijenac će položiti i na Oltar domovine na Medvedgradu (11,30 sati) te sudjelovati u molitvi za Domovinu (11,40 sati).

SLAVONSKI BROD - Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) predvođeno predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u Slavonskom Brodu će sudjelovati na Motivacijskom skupu (zatvorenom za javnost) te će dati izjavu novinarima (20 sati, Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, Trg Stjepana Miletića 12).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Srebrenka Parlov

popodne/navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙