FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grubišić: minus Dugopolja 22 milijuna kuna

SPLIT, 29. svibnja 2013. (Hina) - Općina Dugopolje, kojoj je na čelu HDZ-ov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Zlatko Ževrnja, u minusu je 22 milijuna kuna koje je, među ostalim, dužna bankama, rekao je danas novinarima Ževrnjin protukandidat don Ivan Grubišić iz Saveza za građansku i etičku Hrvatsku (SGEH) dodajući da je dobio informaciju da su policija i USKOK zbog toga s njim obavili razgovor.

"Općina Dugopolje je 2011. godine bila u dugu 11 milijuna kuna, nakon čega je podigla kredit u iznosu od 17 milijuna kuna. Današnji dug te općine iznosi 22 milijuna kuna, i to zaključno s 30. rujna 2012., pa se pitam kako jedan gospodarstvenik koji kaže da zna i ima rezultate stvara takve dugove. Mit o njemu kao uspješnom poduzetniku je očito mit i magla", izjavio je don Ivan Grubišić.

Otkrio je i da je načelnik Dugopolja Zlatko Ževrnja prije dvije godine podigao komunalnu naknadu, zbog čega privatni investitori bježe iz te općine, a novi ne dolaze. Dodao je da podizvođači koji su radili na nedovršenom projektu bazena uz stadion nisu plaćeni za izvedene radove, a dug je oko 10 milijuna kuna.

"Glavni izvođač je bio Konstruktor. Je li nešto njima plaćeno, ne znamo, ali sigurno znamo da podizvođačima nije dana ni kuna. Imamo i pouzdanu informaciju da strani investitor koji će ulagati u Aquapark Dugopolje, a koji danas otvara radove, nije platio projektnu dokumentaciju. Trebalo bi provjeriti je li plaćen i komunalni doprinos", rekao je don Ivan Grubišić.

Dodao je kako vjeruje u sociološko čudo koje će se dogoditi ako narod iziđe na izbore u nedjelju jer - što bude veća izlaznost - čudo će se lakše dogoditi. Istaknuo je kako vjeruje da će - "ako u drugom krugu, kao i u prvom, ali značajnije, dobije Split - dobiti i županiju".

Novinarima je rekao da je krim-policija jučer u Savezu za građansku i etičku Hrvatsku tražila njegov broj telefona, no ne zna je li to zbog njegove nedavne izjave da su u sprezi s vlasti u Imotskom s obzirom na to da nisu reagirali na 1500 ljudi koji su autobusom iz Bosne i Hercegovine onamo stizali na glasovanje i za to dobili novčanu naknadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙