FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum se približio Ivaniševiću, Bauk: kad je bilo 'jedan na jedan' pobjeđivala je ljevica

SPLIT, 19. svibnja 2013. (Hina) - Prvi neslužbeni podaci iz splitskog Državnog izbornog povjerenstva potvrdili su vodstvo Ive Baldasara (SDP, HNS, HSU) u utrci za gradonačelničko mjesto, na drugom je mjestu Vjekoslav Ivanišević (HDZ -ova koalicija) no Željko Kerum se približava Ivaniševiću.

Predsjednik Povjerenstva za provedbu izbora u gradu Splitu Ivica Botica je potvrdio kako su do 21 sat obradili 18 biračkih mjesta od ukupno 162 u gradu Splitu. Ivo Baldasar je na prvom mjestu za gradonačelnika sa 30,64 posto, drugi je Vjekoslav Ivanišević 20,32 posto dok mu se približio Željko Kerum s 18,95 posto, Marijana Puljak 9,33 posto i naposljetku Anđelka Visković sa 7,45 posto.

Ministar uprave Arsen Bauk u splitskom je stožeru SDP-a rekao kako je u Splitu "kada je bilo jedan na jedan" uvijek pobjeđivala ljevica.

"Vjerujem da će tako biti i za dva tjedna. Do sada je oko 50 posto glasača glasalo za dva kandidate koji idu u drugi krug, a od preostalih pedeset posto nama treba dvadeset, a njima treba trideset. Mislim da smo mi bliži tom cilju", kazao je Bauk i dodao da očekuje da će se podijeliti glasovi birača koji su u prvom krugu izabrali Željka Keruma.

SDP-ov kandidat Baldasar je u vezi s posljednim obrađenim glasovima rekao kako što se tiče Željka Keruma nije još sve gotovo. Zahvalio je sugrađanima koji su glasali za njega i SDP-ovu koaliciju. Kako je rekao, u Gradskom vijeću će surađivati sa svima, ali ne i s HDZ- om.

Na prvom mjestu za splitsko Gradsko vijeće je lista SDP- HNS- HSU s 26,08 posto glasova, na drugom HDZ- HSP- HČSP i ostali s 19,56 posto, na trećem HGS s 12,59 posto, četvrta je kandidacijska lista grupe birača Marijane Puljak - 9,53 posto, dok je peta kandidacijska lista grupe birača don Ivana Grubišića s 8,2 posto.

Don Ivan Grubišić je komentirajući te privremene rezultate rekao kako su Splićani izabrali najjače stranke, te smatra kako to nije dobro.

"Opet su na vlasti oni koji su nas doveli u ovo stanje. Političke stranke su odigrale pametnu igru, na izbore je izašla tek trećina birača i to ne obični građani nego članovi stranaka, očekivali smo više, a građani su odveć pasivni i rezignirani", rekao je Grubišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙