FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar I. Vrdoljak: skup je kredit EBRD-a bez dokumentacije

KOPRIVNICA, 27. svibnja 2013. (Hina) - Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak večeras je komentirajući raskid ugovora između HEP-a i EBRD-a za izgradnju HE Ombla istaknuo kako smatra da bi bilo skupo odobren kredit EBRD-a čekati na stand by-u i plaćati milijunske godišnje iznose dok se ne pripremi sva dokumentacija, isposluju dozvole i osigura izvedba projekta.

Kad će to nastupiti, reći će stručnjaci, rekao je Vrdoljak novinarima u Rasinju gdje je podupro Danimira Kolmana, kandidata HNS-a za načelnika Općine Rasinja u drugom krugu lokalnih izbora.

Od prvog trenutka i sam sam govorio da će stručnjaci reći u kojem trenutku i na koji način će se graditi Ombla, rekao je dodavši: Kako sam rekao na početku, tako kažem i sada.

Istaknuo je kako mu se čini da je raskid ugovora pametna odluka.

Na upit novinara da komentira što će za buduću energetsku neovisnost Hrvatske značiti raskid ugovora između HEP-a i EBRD-a za kreditiranje izgradnje HE Ombla kraj Dubrovnika, ustvrdio je da će energetska neovisnost biti osigurana u onoj mjeri u kojoj je to moguće.

Ocijenio je i kako pozitivne pomake u gospodarstvu možemo očekivati još ove godine. "Smatram da je danas sređeno stanje u javnim financijama, smanjen je proračun i deficit. Sve nas je to koštalo pet milijardi kuna i sada smo došli do točke kada trebamo krenuti uzlazno", rekao je dodavši kako očekuje da ćemo 2013. završiti u malom plusu, a nakon toga imamo 2014. i 2015. da dokažemo kako znamo raditi i kako potezi iz prvog dijela mandata donose rezultate nakon nekog vremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙