FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno 2. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe

ZAGREB, 26. svibnja 2013. (Hina) - Svečanom dodjelom nagrada jučer je u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog završilo 2. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe, koje je organizirao Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka, priopćio je danas taj centar.

U kategoriji mali vokalni sastavi pobjeda je pripala zagrebačkom ženskom vokalnom ansamblu "Zwizde", koji je osvojio Srebrnu plaketu.

U kategoriji klape Zlatnu je plaketu osvojila splitska ženska klapa "Ventula", dok je Zlatnu plaketu u kategoriji folklorni zborovi, ansambli, osvojio Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba.

U kategoriji klasični folklorni zborovi Zlatne plakate osvojili su pjevački zbor "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca, ženski akademski zbor zagrebačkog Filozofskog fakulteta "Concordia discors" i mješoviti akademski zbor FF-a "Concordia discors".

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od dvadeset zborova, vokalnih ansambala, folklornih skupina i klapa iz cijele Hrvatske. Natjecanje je organizirano isključivo za amaterske zborove i ansamble, a izvedbe zborova ocjenjivao je stručni ocjenjivački sud u sastavu: dr. sc. Nikola Buble, dr. sc. Joško Ćaleta i maestro Zdravko Šljivac.

Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka već sedamnaest godina zaredom organizira Festival pjevačkih zborova, koji uključuje Natjecanje pjevačkih zborova i Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe, okupljajući na jednome mjestu ljubitelje zborske glazbe, koja je najrašireniji oblik grupnog umjetničkog izražavanja. Naime, samo na području Zagreba aktivno djeluje stotinjak vokalnih ansambala, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙