FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija slavonsko-baranjskih umirovljenika podupire Bubala i Šišljagića

OSIJEK, 24. svibnja 2013.(Hina) - Stranka Akcija slavonsko-baranjskih umirovljenika (ASBU) u drugome izbornom krugu podupire Krešimira Bubala za osječkoga gradonačelnika i Vladimira Šišljagića za osječko-baranjskog župana, a za Ivicu Vrkića, drugog kandidata za gradonačelnika, čelnici stranke tvrde da ni u kojem slučaju nije spasitelj slavonskoga gospodarstva te da je sa svih mjesta s kojih je odlazio samo uzimao bogatu otpremninu.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik te stranke Ivica Beširović i glavni tajnik Ivan Jakobljević pozvali su članove i sve umirovljenike Slavonije i Baranje da izađu na izbore i u drugome krugu daju glas Šišljagiću za župana i Bubalu za gradonačelnika. Beširović je ustvrdio kako su, unatoč tome što nisu zadovoljni izbornim rezultatima, "najjača umirovljenička stranka u Slavoniji i Baranji" te da su na izbore izašli samostalno jer se nisu htjeli "skriti pod skute koalicija".

Glavni tajnik Jakobljević rekao je da SDP-ov kandidat Ivica Vrkić ni u kojem slučaju nije spasitelj slavonskoga gospodarstva.

"Prisjetimo se Belja, gdje je bio direktor, a nije ništa napravio, a možemo se osvrnuti i na Vrkićevo vođenje HRT-a i 'Glasa Slavonije' te na to da je sa svih mjesta odakle je odlazio uzimao bogatu otpremninu", rekao je Jakobljević.

Dodao je kako Vrkić "trenutačno privodi kraju još jedan transfer - čepinsku uljaru, pa se može pretpostaviti koliko će na kraju za njega biti unosan i taj posao".

"Ako sav taj novac i presuši, ne treba se brinuti za egzistenciju toga moralnoga političkog lika jer se on vraća na sigurno, u svoju povlaštenu mirovinu od 12.000 kuna", rekao je Jakobljević.

Dodao je kako Vrkić istodobno "pokazuje totalno nepoznavanje problematike" pa osječkim umirovljenicima u svojim programima nudi još manje benefita od onih koje imaju".

"Posve je jasno da bi se politika SDP-a i njegovih koalicijskih partnera kroz njihova kandidata Ivicu Vrkića preslikala na naš grad, što bi za nas umirovljenike bilo neodrživo", zaključio je Jakobljević.

Akcija slavonsko-baranjskih umirovljenika u prvom je krugu osvojila 1,43 posto glasova za osječko gradsko vijeće te 1,53 za županijsku skupštinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙