FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darinko Kosor: Ferdelji je moralni pobjednik izbora

ZAGREB, 19. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je večeras da je Vladimir Ferdelji ostvario više nego dobar izborni rezultat i da je moralni pobjednik izbora za gradonačelnika Zagreba, a što se tiče liste za Gradsku skupštinu tu su apsolutni pobjednici.

Kosor je pojasnio da je Ferdelji prije osam mjeseci ušao u politiku te da je imao podršku HSS i HSLS-a za koju su svi tvrdili da će mu samo još odmoći u kampanji, da mu neće donijeti nikakve glasove. I u takvim uvjetima dobiti 17,6 posto i ravnopravno se boriti s kandidatom kukuriku koalicije Rajkom Ostojićem, a s druge strane aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je imao sve financijske resurse iza sebe i očito i podršku HDZ-a i HSP, jer se sada vidi da je kandidatkinja HDZ-a Margareta Mađerić dobila pet posto, dakle s dva Golijata se boriti i dobiti skoro kao oni - to je moralna pobjeda.

Vladimir Ferdelji je moralni pobjednik izbora za gradonačelnika Zagreba, ocijenio je Kosor.

Što se tiče liste za Gradsku skupštinu grada Zagreba koalicije HSLS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika tu smo apsolutni pobjednici, ocijenio je Kosor.

"Lista se približava rezultatu od 12 posto. Sada smo na sedam gradskih zastupnika, a možda ćemo imati i osam. Bez nas nitko neće imati većinu u Gradskoj skupštini", poručio je Darinko Kosor. Ocijenio je, da je to velika pobjeda saveza Vladimira Ferdeljija i koalicije HSS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika. Mi smo pomagali Ferdeljiju, a on je sa svojim imidžem pomogao nama. Mislim da su građani to prepoznali i nagradili nas", kazao je Kosor.

Upitan o budućim koalicijama u Gradskoj skupštini Kosor je rekao da još ne razmišljaju o tome. "Mi smo više nego zadovoljni brojem svojih zastupnika i u iduća tri dana ćemo prvo sjesti na miru hladne glave i donijeti odluku što napraviti u interesu građana Zagreba", poručio je Kosor.

Rekao je da su prvih sedam kandidata na listi za Gradsku skupštinu: Vladimir Ferdelji, on (Darinko Kosor), Nenad Matić, Alen Ostojić, Ivan Obad, Vjekoslav Jeleč i Miroslav Polovanec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙