FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamisti u samoubilačkim napadima u Nigeru ubili 20 osoba

NIAMEY, 23. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Islamaistički bombaši samoubojice u četvrtak su u Nigeru napali vojarnu i rudnik urana francuske tvrke, a u napadima je ubijeno 20 i ranjeno više desetaka osoba.

Za koordinirane napade na rudnik u Arlitu i vojnu bazu u Agadezu odgovornost je preuzela militantna skupina MUJWA, koja je poručila da je to odmazda za ovogodišnju ofenzivu pod francuskim vodstvom protiv islamističkih pobunjenika u Maliju.

U Agadezu, najvećem gradu sjevera Nigera, u napadu bombaša samoubojica na vojarne najmanje je 20 vojnika ubijeno a 16 ranjeno, rekao je za državni radio ministar obrane Mahamadou Karidjo. Ubijena su i tri islamista.

Nakon žestoke bitke snage sigurnosti su stanje stavile pod nadzor, no jedan islamist još uvijek u kući kao taoce drži tri vojna kadeta, rekli su dužnosnici i vojni izvori.

Sjevernije u Arlitu najmanje je 14 civila ranjeno, a dvojica islamista ubijena u napadu automobilom bmobom na rudnik Somair kojime upravlja tvrtka Areva, rekao je Karidjo. Areva je kasnije objavila da je jedan od njezinih ranjenih zaposlenika premienuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙