FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Ličko-senjske županije

GOSPIĆ, 23. svibnja 2013. (Hina) - Ličko-senjska županija danas, na rođendan Oca domovine Ante Starčevića, mnogobrojnim svečanostima slavi svoj dan.

Program je počeo u Starčevićevu rodnome mjestu Velikom Žitniku, gdje su položeni vijenci na njegovu kuću, a vijenci su položeni i u spomen na sve poginule na gospićkome gradskom groblju te na spomenik prvome hrvatskom predsjedniiku dr. Franji Tuđmanu u gradskome središtu.

I ove godine održan je svečani program u sklopu kojeg se dosadašnji župan Milan Jurković oprostio od te dužnosti i čestitao novoizabranom županu Milanu Koliću.

"Gospodarski razvoj naše županije bit će potaknut projektima u poljoprivredi, turizmu, zdravstvu, školstvu, kulturi i sportu", rekao je Kolić.

Na svečanosti je bila i potpredsjednica Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec, koja je istaknula da svaki stanovnik Lijepe naše voli svoj zavičaj, a Lika je posebna jer kao dio hrvatske regionalne samouprave slavi i rođenje velikoga hrvatskog sina - Oca domovine Ante Starčevića.

U lokalnome i regionalnom ustroju potrebna je decentralizacija i zato se svatko u Hrvatskoj može zauzimati bez obzira na krizu, istaknula je Zgrebec i pozvala sve sudionike vlasti na rad "za dobrobit naroda bez obzira na boju političkog dresa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙