FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija uništila izraelsko vozilo na svojem teritoriju

BEJRUT, 21. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Sirija je objavila da su njezine snage u utorak uništile izraelsko vozilo koje je prešlo na sirijski teritorij s Golana koji je pod izraelskom okupacijom, te upozorila da će i ostali pokušaji narušavanja njezina suvereniteta naići na "brzu i odlučnu reakciju".

Iako Izrael sve niječe i kaže da je jedno vozilo pogođeno s izraelske strane golanske crte razdvajanja, taj incident ponovno pokazuje koliki je potencijal za obnovu sukoba uz liniju koja je već gotovo četiri desetljeća uglavnom tiha.

U priopćenju objavljenom na državnoj televiziji sirijsko vojno vodstvo tvrdi da je uništilo izraelsko vozilo koje je prešlo liniju i išlo prema sirijskome selu Bir al-Ajamu.

Izraelska vojska kaže da je vozilo oštećeno napadom iz Sirije, da izraelski vojnici nisu ozlijeđeni, te da su odgovorili na napad.

Taj incident najnoviji je u nizu okršaja na granici, a sirijski dužnosnici već su prijetili da će ondje pustiti palestinske gerilce kao reakciju na izraelske zračne napade kraj Damaska. Na toj je granici oteto i više pripadnika mirovnih snaga Ujedinjenih naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙