FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael upozorio na opasnost ruske isporuke oružja Siriji

JERUZALEM, 18. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Izrael je u subotu rekao da bi napredna oružja koja Rusija isporučuje Siriji mogla završiti u pogrešnim rukama i biti uporabljena protiv Izraela.

Rusku isporuku protubrodskih raketa Yakhont Siriji u petak su osudile Sjedinjene Države a Izrael je uznemiren i mogućnošću da Rusija Damasku isporuči i napredne protuzračne sustave S-300.

Izraelska ministrica Tzipi Livni za radijsku postaju izraelske vojske je rekla da ta oružja "mogu doći do drugih u Siriji ili Libanonu i biti uporabljena protiv Izraela".

"To nisu bilo koja oružja, to su oružja koja rade prevagu, i zato je odgovornost svih svjetskih sila, i naravno Rusije, da ne isporučuje takva oružja", rekla je Livni dodavši da se Izrael ima pravo braniti.

Viši dužnosnk izraelskog ministarstva obrane Amos Gilad je rekao da će S-300 i Yakhnot vjerojatno završiti kod Hezbollaha i zaprijetiti i Izraelu i SAD-u Zaljevu.

"Ako Hezbollah i Iran podržavaju Siriju i Assadov režim, zašto ih onda ne bi prebacili Hezbolahu? Ne morate ni biti obavještajni stručnjak, logično je da hoće", rekao je Gilad za izraelsku televizijsku postaju Channel 2.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙