FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka Županijska skupština spremna za konstituiranje

KARLOVAC, 20. svibnja 2013. (Hina) - Nema nijedne prepreke za konstituiranje karlovačke Županijske skupštine u koju ulazi 21 vijećnik s liste HDZ-HSS-HSLS-HSP AS, 14 s liste SDP-HNS-HSU-ZS te po dvoje vijećnika s tri samostalne liste - Hrvatskih laburista, HSP-a i Akcije umirovljenici zajedno, rekao je današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Županijskoga izbornog povjerenstva Ivan Perković.

Kako je rekao Perković, zbog predstavnika manjina, bit će potrebno proširiti Županijsku skupštinu s 41 na 43 vijećnika. Predstojnik Ureda Državne uprave Karlovačke županije objasnio je za Hinu kako, po ukupnoj zastupljenosti u stanovništvu, srpska nacionalna manjina ima pravo na četiri predstavnika. Budući da su s koalicijske liste HDZ-a te SDP-a u Županijsku skupštinu ušla dvojica Srba, preostala dva predstavnika bit će izabrana s liste Hrvatskih laburista te još jedan s koalicijske liste HDZ-a.

Kad je riječ o gradovima i općinama, bit će više proširenja predstavničkih tijela. U Krnjaku će tako Općinsko vijeće biti prošireno za tri Hrvata - pripadnika većinskog naroda koji je u Krnjaku u manjini. S dva predstavnika srpske manjine proširit će se ogulinsko Gradsko vijeće te s jednim općinska vijeća u Josipdolu i u Bariloviću, a Općinsko vijeće Cetingrada morat će se proširiti za jednog Bošnjaka.

I karlovačko Gradsko vijeće treba imati dva predstavnika srpske nacionalne manjine, a oni su već izabrani iz HDZ-a i HSS-a, rekla je na konferenciji za novinare u Karlovcu predsjednica Gradske organizacije HSS-a Marina Kolaković i objasnila kako se to pokazalo važnim u konstituiranju gradske vlasti.

"Naša lista HDZ-HSS-HSLS-HSP AS osvojila je 13 od 25 mandata pa zbog činjenice da neće biti proširenja vijeća - već sada možemo reći da imamo većinu u Gradskom vijeću te da možemo donijeti proračun i početi s radom", rekla je Kolaković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙