FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija HSLS-HSS-ZL-DSU zajedno s V. Ferdeljijem predala liste

ZAGREB, 29. travnja 2013. (Hina) - Koalicija HSLS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika zajedno s Vladimirom Ferdeljijem, kandidatom za gradonačelnika Zagreba i nositeljem liste za zagrebačku Gradsku skupštinu predala je danas liste i potpise za kandidaturu gradonačelnika i Gradsku skupštinu Izbornom povjerenstvu grada Zagreba.

"Izuzetno sam zadovoljan. Mi smo skupljali potpise od građana i s ulice, od prijatelja, i taj broj od 9000 (skupljenih potpisa) u sedam dana govori da je to odlična anketa za nas. Ja sam gotovo uvjeren da ćemo ući u drugi krug i pobijediti", istaknuo je Ferdelji tom prigodom u izjavi novinarima.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo je da su u zadnjih 10 dana učinili puno, da su od 218 mjesnih odbora izašli sa svojim listama u 180 mjesnih odbora i da su uvjerljivo treća grupacija po izlaznosti, puno više su predali mjesnih odbora od mnogih tako zvanih "velikih stranaka".

"Izašli smo u svih 17 vijeća gradskih četvrti, dali smo jednu kvalitetnu listu za Skupštinu grada gdje su četiri stranke - HSLS, HSS, Zelena lista i Demokratska stranka umirovljenika i imamo kandidata za gradonačelnika - Vladimira Ferdeljija koji sigurno može biti dobar gradonačelnik Zagreba, koji će sigurno ući u drugi krug, a onda ako uđemo u drugi krug, onda ćemo i pobijediti", rekao je Kosor.

Upitan ima li razmišljanja o koalicijama nakon izbora, rekao je da nema. "Naša koalicija je s građanima. Mi očekujemo da ćemo u ovim izborima osvojiti više od 10-ak mandata u Gradskoj skupštini i da bez naših zastupnika nitko neće moći formirati većinu u Gradskoj skupštini. A ako ćemo imati gradonačelnika, a vjerujem da će građani tako izabrati, mislim da će ovo biti jedan preporod za grad Zagreb jer mi smo koalicija koja je za promjene. Ovim gradom već 13 godina vladaju Milan Bandić i SDP, očekujem da građani to 19. svibnja promjene", poručio je.

Predsjednik zagrebačkog HSS-a i kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba Nenad Matić istaknuo je da ovom koalicijom očekuju napraviti ključne promjene u Zagrebu, u upravljanju gradom. "Imamo najboljeg kandidata za gradonačelnika koji će zasigurno pobijediti na izborima jer u Zagrebu treba riješiti nezaposlenost i gospodarske teme a onda proizlaze socijalna davanja, kultura i sve ostalo. Ali, prije toga treba privrediti, a Ferdelji zna privrediti, zna voditi ogromne sustave i sigurno će dobro voditi grad Zagreb. Činjenica je da su Bandić i SDP do sada loše vodili grad Zagreb", istaknuo je Matić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙