FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastup glazbenika iz Zagreba, Mostara, Ljubljane i Beograda

MOSTAR, 17. svibnja 2013. (Hina) - Mješoviti sastav mostarskog Simfonijskog orkestra uz potporu zagrebačke, ljubljanske i beogradske filharmonije izveli su u petak navečer u Mostaru svečani koncert na manifestaciji Mostarskog proljeća - Dana Matice hrvatske Mostar.

Posjetitelji u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru mogli su uživati u izvedbi djela Sorkočevića - Simfonije broj 3, Mozarta - Simfonija broj 29 i Piazzolle - Libertango.

Koncert je upriličen u sklopu potpore Simfonijskom orkestru u Mostaru koji je u teškoj financijskoj situaciji. Prije nekoliko dana ravnatelji zagrebačke, ljubljanske i beogradske filharmonije najavili su dugoročnu suradnju kako bi se oživio simfonijski orkestar u Mostaru.

Ravnatelj zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić istaknuo je kako institucija kojoj je na čelu zajedno s kolegama iz Beograda i Ljubljane nastoji podržati simfonijski orkestar u Mostaru koji je u teškoj financijskoj situaciji. Najavio je da će kolege iz regije osigurati potpunu pomoć oko glazbenika, osmišljavanja glazbene sezone i odnosa s javnošću mostarskih simfoničara.

U sklopu kulturne manifestacije Mostarskog proljeća komorni orkestar zagrebačke filharmonije nastupio je sinoć u Mostaru a za sutra je predviđen nastup komornog orkestra ljubljanske filharmonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙