FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kitajenko ravnao Zagrebačkom filharmonijom

ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Zagrebačka filharmonija (ZF) održala je večeras koncert iz Crvenog ciklusa pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka umjetničkog savjetnika ZF, a uz dirigenta publiku je svojim majstorskim umijećem oduševio jedan od najtalentiranijih violinista svoje generacije, Sergej Krylov.

Ugledni violinst glazbeni je ravnatelj Litvanskog komornog orkestra u kojem redovito preuzima dvostruku ulogu solista i dirigenta. Nastupao je u svim značajnim koncertnim dvoranama kao što su dvorane Berlinske i Minhenske filharmonije, bečki Musikverein i Konzerthaus, Théatre des Champs-Elysée u Parizu, Accademia di Santa Cecilia u Rimu i Teatro alla Scala u Milanu. Kako i sam često ističe, od umjetnika s kojima je radio, prijateljstvo s Mstislavom Rostropovičem imalo je veliki značaj u njegovu umjetničkom životu, ističe se u promotivnom materijalu koncerta.

U prvom dijelu koncerta izvedena je skladba Stvaranje svijeta (La création du monde) Dariusa Milhauda, potom je uslijedio Drugi koncert za violinu i orkestar u g-molu S. Prokofjeva u kojem solističku dionicu na violini izveo Sergej Krylov.

Koncert je završio izvedbom djela Slike s izložbe (Kartinki s vistavski) skladatelja M. P. Musorgskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙