FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U borbama u Siriji i 52 islamska dragovoljca iz BiH

SARAJEVO, 17. svibnja 2013.(Hina) - Policijske i obavještajne agencije u Bosni i Hercegovini prikupile su informacije da su se do sada najmanje 52 državljanina te zemlje borila na strani pobunjenika u Siriji a jedan od njih tamo je i poginuo, izvijestila je u petak TV Federacije BiH (FTV).

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore FTV je prenijela kako su se 32 dragovoljca do sada vratila a u Siriji ih je još dvadeset.

U Siriji je poginuo Muaz Šadić čija obitelj živi u okolici Zenice a tu je činjenicu potvrdila i njegova majka koja je izjavila kako je on u Siriju otišao jer je želio postati šehid (mučenik).

Prema dostupnim informacijama, odlazak u Siriju organiziran je uz posredovanje selefijske zajednice u Gornjoj Maoči kod Brčkog.

Ona okuplja radikalne islamiste a njen član je bio i Mevlid Jašarević koji je 2011. izveo teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Svi islamski dragovoljci iz BiH u Siriji su se borili u organizaciji El-Nasri koja se smatra bliskom al Qaedi i čiji su članovi izveli nekoliko javnih pogubljenja pripadnika vojnih i policijskih snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada a snimke tih pogubljenja postavili su i na internet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙