FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena vjetroelektrana Ponikve kod Stona

DUBROVNIK, 17. svibnja 2013. (Hina) - U mjestu Ponikve u općini Ston na poluotoku Pelješcu danas je svečano otvorena vjetroelektrana, vrijedna 345 milijuna kuna, investitora njemačke tvrtka WDP.

Riječ je o projektu koji je na ponikovskim brdima započet u lipnju 2011., dovršen u listopadu prošle godine, a u pogon je pušten 11. ožujka ove godine.

U opremanje i gradnju ovog projekta njemačka tvrtka "WDP Europe GmbH" iz Bremena uložila je 345 milijuna kuna. Uz 16 vjetroagregata izgrađeni su trafostanica i dalekovodi radi spajanja na elektroenergetsku mrežu preko koje će se iz obnovljivih izvora energije s područja Dubrovačko-neretvanske županije moći opskrbljivati 23 tisuće kućanstava.

Svečanosti su nazočili njemački veleposlanik u Hrvatskoj Hans Peter Annen, direktor vjetroelektrane Ponikve Andreas Chollet te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić koji je, uz ostalo, istaknuo kako je riječ o jednoj od najvećih investicija u toj županiji.

Njemački veleposlanik Annen izrazio je zadovoljstvo što se otvaranje ovog projekta događa upravo u trenutku kada je njemački parlament ratificirao ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙