FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: 13 mrtvih u dvama napadima na džamije

PESHAWAR, 17. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Najmanje je trinaest osoba izgubilo život a četrdesetak je ranjeno u petak u bombaškom napadu na dvije džamije u zabitom planinskom području na sjeverozapadu Pakistana, izvijestile su mjesne vlasti.

Bombe su eksplodirale u Baazdari, u okrugu Malakandu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwi, gdje se skrivaju talibanski pobunjenici i druge skupine povezane s Al Kaidom.

"U dvjema eksplozijama poginulo je barem 13 osoba a 48 je ranjeno", rekao je za agenciju France Presse Amjad Ali Khan, visoki mjesni dužnosnik, dodavši da je broj stradalih porastao u odnosu na ranija izvješća u kojima se govorilo o osmero poginulih. "Osam ranjenika je u kritičnom stanju", kazao je.

Kako navode mjesni čelnici, jedna je bomba aktivirana u džamiji a druga na ulazu u džamiju u susjedstvu. Po iskazima očevidaca, eksplozije su se dogodile kada su vjernici izlazili iz džamije, nakon redovite molitve petkom.

Ovo je najteži napad u Pakistanu nakon parlamentarnih izbora u subotu na kojima je pobijedila Muslimanska liga (PML-N) bivšeg premijera Nawaza Sharifa.

Za ovaj napad nitko nije preuzeo odgovornost. Talibani iz Pakistanskog talibanskog pokreta (TTP) koji se otvoreno bore s pakistanskim vlastima optužujući ih da podupiru američki rat "protiv terorizma", sve češće napadaju nakon 2007., uglavnom na sjeverozapadu zemlje, uz granicu s Afganistanom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙