FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pravaški blok za smanjenje nezaposlenosti

ZAGREB, 17. svibnja 2013. (Hina) - Nositelj liste Pravaškog bloka - Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) i Autohtone hrvatske stanke prava (AHSP) za zagrebačku Gradsku skupštinu Ivan Pavić rekao je danas da će se zauzimati za aktivnije uključivanje mladih u projekte grada Zagreba, poticanje obrtništva i poduzetništva, smanjenje nezaposlenosti i jeftiniji gradski prijevoz.

Cijenu javnoga gradskog prijevoza smatra neprimjerenom s obzirom na standard građana, a Zagreb je po tome jedan od najskupljih europskih gradova.

Pavić je u izjavi za medije rekao kako se zauzima za izgradnju lake gradske željeznice te velikih parkirališta na rubnim dijelovima grada, gdje bi vozači mogli ostaviti automobile i nastaviti putovanje javnim gradskim prijevozom. Najavio je da će se zauzeti i za izgradnju (sljemenske) žičare.

Kad je riječ o Zagrebačkom holdingu, smatra da mu je potrebna rekonstrukcija te da je potrebno odvojiti gradske tvrtke koje mogu samostalno poslovati od onih koje su u gubicima.

Također je najavio da će se zauzimati za ekologiju i sanaciju gradskog odlagališta otpada Jakuševca. Spalionicu otpada drži prihvatljivom, ali samo po europskim standardima, primjerice po uzoru na Beč.

"Zagreb je definitivno europski grad kulture i znanosti. Takav bi trebao i ostati i ne želimo da ga se gura u domenu Balkana", poručio je Pavić.

Završni predizborni skup Pravaškoga bloka nije, kako je najavljeno, održan na glavnome zagrebačkom trgu jer se na njemu u to vrijeme održavala maturantska "norijada".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙