FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaštela: Berket podnio prijave zbog uništavanja plakata

SPLIT, 17. svibnja 2013. (Hina) - Izborni stožer nezavisnog kandidata za gradonačelnika Kaštela Josipa Berketa podnio je prijave GONG-u, DIP-u i MUP-u protiv nepoznate osobe zbog uništavanja njegovih plakata te plakata nezavisnih lista kojima je on nositelj, čime je počinjena šteta od 100.000 kuna.

Iz izbornog stožera Josipa Berketa napominju da devet dana zaredom, otkako su postavljeni plakati nezavisnog kandidata za gradonačelnika i kandidata nezavisne liste, politički vandali i agresivna politička oporba ruše plakate i tako šalju poruku vandalima i huliganima koji redovito ruše staklene nadstrešnice postavljene na autobusnim postajama, stoji u priopćenju.

Navode da je izrada i postavljanje Berketovih plakata plaćena privatnim novcem i novcem poznatih donatora, a plakati vodećih političkih stranaka uglavnom su financirani novcem poreznih obveznika koji te stranke dobivaju iz proračuna.

Splitska policija potvrdila je da je danas primila i službenu prijavu o uništavanju tuđe stvari te da se provodi istraga. U GONG-u nisu mogli potvrditi da je taj slučaj prijavljen. Dragan Zelić iz GONG-a je rekao da im na dan "stiže puno prijava, no ne sjeća se da je jedna takva došla i iz Kaštela".

Dodao je kako od mjerodavnih institucija očekuju da reagiraju. "Dosta je onih koji krše Zakon o financiranju izborne promidžbe i onih koji ne igraju fer-igru. I ovim putem apeliramo na gradska izborna povjerenstva da reagiraju na svaku dojavu", istaknuo je Zelić.

Na pitanje kako grad Split stoji s prijavama nepravilnosti odgovorio je kako je riječ o gradu koji je "crna točka, a sve zbog zloporabe gradskih resursa". "U Splitu se u predizborne svrhe zloupotrebljavaju sredstva grada i to na razne proslave. Gospodin Željko Kerum stalno igra prljavo", istaknuo je Zelić i zaključio kako je žalosno da u 2013. godini nema nikakvog napretka u odnosu prema prošlim izborima prije četiri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙