FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: Habuš i Štromar predstavili projekte za novi mandat

VARAŽDIN, 16. svibnja 2013. (Hina) - Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Varaždinske županije Predrag Štromar predstavili su večeras u svom gradu programe kojima se žele osvojiti još jedan mandat kao zajednički kandidati koalicije HNS-SDP-HSLS-HSU.

Habuš je kao prioritete u sljedećem mandatu naveo razvoj novoosnovanog Medijskog sveučilišta, daljnje ulaganje u škole i vrtiće te izgradnju studentskog restorana, kampusa i studentskog doma. Ti bi se projekti, vrijedni 250 milijuna kuna, trebali realizirati u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, a cilj i vizija, po Habuševim riječima, je da Varaždin uskoro ima 15.000 studenata.

Štromar je pak kao ključne županijske projekte najavio dogradnju kirurgije varaždinske Opće bolnice, razvoj Varaždinskih Toplica u snažan centar zdravstvenog turizma, pomoć u daljnjem razvoju Sveučilišta te stvaranje povoljne investicijske klime za zadržavanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta.

Oba kandidata istaknula su odličnu suradnju sa središnjom državnom vlasti te buduću orijentaciju prema sredstvima fondova Europske unije za realizaciju kapitalnih projekata.

Bivši predsjednik HNS-a i bivši prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić poručio je na središnjem varaždinskom predizbornom skupu koalicije HNS-SDP-HSLS-HSU da će na izborima u nedjelju ostvariti jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj kada su u pitanju izbori za župana i županijsku skupštinu.

Čačić je kazao da se Štromar dokazao u posljednja dva mandata ističući velike projekte ostvarene na području obrazovanja i činjenicu da je Varaždinska županija proglašena najtransparentnijom županijom u Hrvatskoj. Kao dokaz uspjeha u gospodarstvu naveo je podatak da Varaždinska županija ima najveći neto izvoz u Hrvatskoj.

Govoreći o izborima za grad Varaždin Čačić je kazao da gradu treba vodstvo sa vizijom dugoročnog razvoja i vlast koja će znati realizirati velike, kapitalne projekte. Zaključio je i da će se vlast na lokalnoj i na nacionalnoj razini mijenjati, ali da će ova koalicija još dugo biti na vlasti na varaždinskom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙