FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanja Bilač "otvorila" Kerumov hotel "Marjan"

SPLIT, 16. svibnja 2013. (Hina) - Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Sanja Bilač danas je ispred glavog ulaza nedovršenog hotela "Marjan" zajedno s listom Mladi Splita performansom obilježila kraj, kako je nazvala, "najskupljeg banketa ikad održanog u Splitu" i otvorila hotel kojeg, kako je rekla, "propali tajkun očito neće nikada otvoriti".

Pošto je rezanjem vrpce simbolično otvorila hotel, Bilač je u more bacila i "vijenac radosti".

Na minimalistički uređenom stolu ispred hotela bile su prazne naopako okrenute čaše, a na tanjurićima, umjesto hrane, papirići s napisanim dugovima koje Kerumova vlast i njegovi, kako je rekla Bilač, tajni i javni partneri ostavljaju Splitu.

"Sjetite se obećanja da neće biti podstanara, da grad na zapadnoj obali neće potrošiti ni kune, da u Splitu više neće biti nezaposlenih, da će poduzetnici u kolonama dolaziti i investirati u grad", rekla je Bilač i počela nabrajti Kerumove minuse.

"Nakon četiri godine vladavine svih koji su u tome sudjelovali i podupirali takvu vlast je minus od 350 milijuna kuna u gradskoj blagajni, minus od 60 milijuna kuna za Karepovac, minus od 120 milijuna za oko 250 novouhljebljenih u upravi i gradskim tvrtkama, dug Hajduka od 200 milijuna kuna, za nedolazak gradonačelnika na posao 1,5 milijuna kuna minusa, šteta na Spaladium areni najmanje 76 milijuna kuna te naposljetku dva milijuna kuna duga u Hrvatskome narodnom kazalištu", istaknula je Bilač. Ukupna šteta, kako je rekla, je oko 800 milijuna kuna, a u konačnici se očekuje da će biti veća od milijardu kuna.

"Bacanjem 'vijenca radosti' u more zbog pošasti koja je harala gradom odlučili smo danas proslaviti završetak najskupljeg banketa u Splitu", rekla je Bilač.

Prije početka performansa došao je mlađi muškarac koji se predstavio kao šef gradilišta hotela kojeg zanima što se tu događa. Kad mu je kandidatkinja za gradonačelnicu odgovorila da će se zadržati samo nekoliko minuta i otići, muškarac je sjeo u obližnji automobil, nadzirao stanje ispred hotela i razgovarao mobitelom.

Nakon pet minuta Sanja Bilač je s mladima sa svoje liste napustila mjesto ulaza u gradonačelnikov nedovršeni hotel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙