FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šundov: pomoći vlasnicima kuća na Marjanu

SPLIT, 15. svibnja 2013. (Hina) - Splitski dogradonačelnik Jure Šundov danas se sastao s predstavnicima stanara čije se kuće na Marjanu ne mogu Zakonom o legalizaciji ozakoniti, istaknuvši da Gradsko vijeće želi pomoći tim ljudima te izrazivši nadu da će to htjeti i budući vijećnici.

Šundov se sa vlasnicima kuća na Marjanu sastao povodom subotnje izjave ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš kako kuće izgrađene na Marjanu nisu obuhvaćene aktualnim procesom legalizacije, te nije isključila mogućnost njihova rušenja.

Osim predstavnika stanara sastanku s dogradonačelnikom odazvali su se i predstavnici udruge "Marjan" te stanari bespravno izgrađenih objekata kod Kampusa i iza rodilišta.

Šundov je tom prilikom rekao kako mu se čini da se 250 kuća ne može legalizirati po postojećem zakonu. Podsjetio je kako je Grad tražio da se u Zakonu o legalizaciji izmijeni članak 6. koji onemogućava takvim kućama da se ozakone, ali da je resorno ministarstvo odgovorilo kako to nije na njima te ponudilo mogućnost da se te građevine ozakone izmjenama GUP-a ili prostornog plana.

"Izvršna vlast ne može to raditi bez predstavničkog tijela. Gradsko vijeće je bilo jednoglasno da se pomogne vlasnicima, a nadam se da će to htjeti i budući vijećnici", poručio je Šundov.

Najavio je kako će učiniti sve da se građevinska zona unutar Marjana ne širi, te da se postojeći objekti legaliziraju. "Ne pogodujemo nikome tko tamo želi graditi nego samo želimo pomoći ljudima da zadrže krov nad glavom", kazao je Šundov.

Na sastanku moglo se čuti da je na Marjanu 69 nelegalnih objekata, no tu brojku nije mogla i službeno potvrditi Ružica Batinić Santro, pročelnica za prostorno planiranje, ali je zato otkrila da je predano 4000 zahtjeva za legalizacijom od čega je riješeno 20 posto. Do kraja sljedećeg mjeseca ta bi se brojka trebala popeti do 15.000 zahtjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙