FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko-srijemsko gospodarstvo u minusu

VUKOVAR, 15. svibnja 2013. (Hina) - Od 1523 tvrtki koje djeluju na području Vukovarsko-srijemske županije njih 580 u prošloj je godini poslovalo negativno, a taj trend nastavlja se i u ovoj godini, rečeno je na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Vukovar u raspravi o stanju u vukovarsko-srijemskom gospodarstvu.

Predsjednica Županijske komore Vinka Ivanković upozorila je kako se negativni rezultati bilježe u gotovo svim djelatnostima pa čak i u trgovini koja je prošle godina zabilježila gubitak od 18 milijuna kuna.

Također je navela kako je prosječna plaća u Vukovarsko-srijemskoj županiji u prošloj godini iznosila 3628 kuna, što je znatno zaostajanje u odnosu na prosjek države.

Po podacima koje je iznijela, u 2012. godini tvrtke i ustanove u županiji zabilježile su rast ukupnih prihoda, koji su iznosili 9,6 milijardi kuna, ali je još veći bio rast rashoda koji su dosegnuli 9,8 milijardi kuna.

Po njenoj je ocjeni, najznačajniji uzrok negativnih trendova u hrvatskom gospodarstvu nepostojanje jasne strategije razvoja. U takvoj strategiji bi imali definirane projekte i smjer razvoja i oni bi se provodili bez obzira tko je na vlasti, istaknula je.

Od 1. srpnja, kada Hrvatska uđe u EU, imat ćemo na raspolaganju znatno veća sredstva, ali ako nema projekata ta činjenica nam ništa ne znači, zaključila je Ivanković.

(Hina) xzdra yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙