FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljoprivrednicima zadnji dan za podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja

ZAGREB, 15. svibnja 2013. (Hina) - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podsjeća sve poljoprivredne proizvođače da danas istječe rok za predaju zahtjeva za potporu za ovu godinu.

Zahtevi se mogu podnijeti i 25 kalendarskih dana nakon tog roka, ali u tom slučaju se smanjuje visina plaćanja za tog korisnika, napominju iz Agencije.

Zahtjev se popunjava pomoću elektroničke aplikacije AGRONET, a podnosi se (potpisan) osobno ili preporučeno putem pošte u regionalne urede Agencije.

Državno poljoprivredno zemljište za koju korisnici još nisu dostavili pravovaljanu dokumentaciju (ugovor), potrebno je upisati u ARKOD sustav, evidentirati korištenje tog zemljišta u Jedinstvenom zahtjevu koji treba podnijeti danas do kraja dana.

Ukoliko takvi korisnici do 31. svibnja dostave pravovaljanu dokumentaciju (ugovor) kojom će dokazati zakoniti posjed za sporne parcele, tada mogu zatražiti izmjenu i dopunu zahtjeva na osnovu koje mogu ostvariti potporu bez sankcija.

Ako korisnici podnesu izmjenu i dopunu zahtjeva nakon 31. svibnja, obračunavat će im se smanjenja po radnom danu kašnjenja, a ako izmjene i dopune zahtjeva podnesu nakon 9. lipnja smatrat će se nepravovremeno podnesenim, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙