FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro natječaj za potpore prerađivačkoj industriji

ZAGREB, 6. svibnja 2013. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva objavit će sredinom tjedna natječaj za dodjelu potpora prerađivačkoj industriji u vrijednosti 120 milijuna kuna, doznaje se u ministarstvu.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je krajem travnja regionalne potpore u obliku subvencija koje se odnose na mjere poticanja početnih ulaganja i modernizaciju tehnoloških procesa predviđene u okviru Operativnog programa potpora sektorima prerađivačke industrije za ovu godinu.

Operativni program vrijedan je 120 milijuna kuna, a potpore dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva.

Na regionalne potpore otpada 90 milijuna kuna, dok je ostatak iznosa namijenjen potporama male vrijednosti za čiju dodjelu nije potrebno odobrenje Agencije.

Odobrene regionalne potpore namijenjene su između ostalog tekstilnoj, kožarskoj, kemijskoj, farmaceutskoj, metalnoj industriji za početna ulaganja u meterijalnu imovinu (oprema, strojevi, osim zgrada i zemljišta) te u nematerijalnu imovinu (patenti, know-how).

Intenziteti potpora određeni su sukladno odluci o karti regionalnih potpora, a po pojedinom poduzetniku ne smiju iznositi više od tri milijuna kuna.

Nakon završetka postupka dodjele potpora po ovom Operativnom programu, Ministarstvo je dužno izvijestiti Agenciju o iznosima dodijeljenih potpora po pojedinom poduzetniku.

Potpore se, kako navode iz Agencije, ne mogu dodjeljivati poduzetnicima u teškoćama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙