FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fitch podignuo kreditni rejting Grčke

ATENA, 14. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Kreditna agencija Fitch je za jednu razinu podignula kreditni rejting Grčke, obrazloživši svoju odluku smanjenjem proračunskog deficita te zemlje i rizika od povlačenja iz euro zone.

Nakon što je prošle godine gotovo izašla iz euro zone i bila izložena kritikama zbog zastoja u provedbi reformi, Grčku su posljednjih mjeseci njeni međunarodni zajmodavci pohvalili za stabilizaciju i provedbu nepopularnih mjera štednje.

"Cijena je bila visoka u pogledu izgubljene proizvodnje i rasta nezaposlenosti a sposobnost oporavka još je uvijek dvojbena", ocijenio je Fitch. Grčke perspektive ipak su stabilne, ocijenio je Fitch obrazlažući podizanje grčkog rejtinga s rejtinga CCC na B-minus.

Prethodno je i agencija Standard & Poor's također podigla grčki rejting na B-minus dok Moody's grčki rejting ocjenjuje s C. Sve su ocjene, međutim, još uvijek duboko u kategoriji "smeća".

Fitch je rekao da u ovoj godini u Grčkoj očekuje blažu recesiju a slabiji oporavak u 2014. godini, što je uglavnom u skladu s predviđanjima Europske unije i MMF-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙