FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 14. svibnja

ZAGREB, 13. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 14. svibnja.

ZAGREB - Hrvatsko-poljski gospodarski forum održat će se u Hrvatskoj gospodarskoj komori u sklopu posjeta predsjednika Republike Poljske Bronislawa Komorowskog Hrvatskoj. Forumu će se obratiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i poljski predsjednik Komorowski. Na forumu će sudjelovati predstavnici poljskih gospodarskih i financijskih institucija te poduzetnici iz područja prometa, informatike, građevinarstva i prehrambene industrije te hrvatski gospodarstvenici. Razgovarat će o jačanju gospodarske suradnje Hrvatske i Poljske u svjetlu ulaska Hrvatske u EU (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

SPLIT/ZADAR - Završne radove na vanjskim vezovima u Gradskoj luci Split obići će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Ti se radovi odvijaju u okviru projekta rekonstrukcije i dogradnje vezova za prihvat brodova u domaćem prometu te mogućem alternativnom prihvatu brodova u međunarodnom prometu, vrijednog 34,5 milijuna kuna (9,00 sati, nakon čega su predviđene izjave za novinare). U Zadru će ministar Hajdaš Dončić prisustvovati Skupštini Zračne luke Zadar (12,00 sati), a obići će radove nove luke Gaženica (15,00 sati, predviđene su izjave za medije).

ZAGREB - Uprava tvrtke Hoteli Novi najavljuje kako će na na konferenciji za novinare iznijeti "dokaze o protuzakonitim radnjama i odlukama grada Novi Vinodolski" na štetu Hotela Novi (11 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

ZAGREB - Udruženo oglašavanje javnog i privatnog turističkog sektora u promotivnim kampanjama i/ili prodajnim kanalima oba ta sektora, koje koordinira i operativno provodi Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, u ovoj godini ukupno je vrijedno 136,7 milijuna kuna, a rezultati u dosadašnjem dijelu predsezone pokazuju da je ta zajednička aktivnost ispunila svoju ulogu. Doznaje se to iz Glavnog ureda HTZ-a i njegove direktorice Meri Matešić koja za Hinu ističe i važnost modela udruženog oglašavanja za pozitivni sinergijski učinak promocije hrvatskog turizma koji je dijelom i zbog tog udruživanja, unatoč zaoštravanju konkurentske utakmice, u ovoj godini zadržao svoje pozicije na međunarodnom tržištu. Modeli udruženog oglašavanja, kojiH je ove godine bilo sedam, definirani su Programom rada HTZ-a, a u njima, uz sustav turističkih zajednica, sudjeluju hotelske i druge smještajne tvrtke, touroperatori, turističke agencije, zračni prijevoznici i strukovne udruge.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙