FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 29. travnja

ZAGREB, 29. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 29. travnja.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će o rezultatima rada Vladine Koordinacije za gospodarstvo, investicije i EU fondove govoriti potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak prezentirat će aktivnosti Vladine radne skupine za poslovnu klimu i privatne investicije dok će o pokretanju javnih investicija govoriti ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (12 sati, Clada RH, Markov trg 2).

ZAGREB - Predstavnici obveznih mirovinskih fondova na konferenciji za novinare će predstaviti rezultate poslovanja obveznih mirovinskih fondova i najaviti pokretanje edukativne kampanje o mirovinskoj štednji (10,00 sati, dvorana Mueller u sklopu kina Europa, Varšavska 3).

ZAGREB - Predstavljanje novoosnovane Udruge strojograđevne industrije Hrvatske za izgradnju TE Plomin C ili PLOMINCRO. Udruga za sada okuplja pet vodećih hrvatskih tvrtki u pružanju usluga i opreme za izgradnju velikih termoenergetskih postrojenja, a u pozivu navode kako zajednički ostvaruju gotovo 275 milijuna eura prihoda godišnje i zapošljavaju više od 4.400 radnika. Iz udruge naglašavaju kako je projekt modernizacije i povećanja kapaciteta TE Plomin najveći investicijski projekt u Hrvatskoj, što ga čini iznimno važnim za stvaranje preduvjeta za jačanje hrvatske energetske industrije, a time i pokretanje čitavog gospodarstva (11,00 sati, Hotel Double Tree by Hilton, Ulica Grada Vukovara 269a).

ZAGREB - Agencija za investicije i konkurentnost, KPMG Croatia, Jones Lang LaSalle i Antal International predstavit će na konferenciji za novinare zajedničku publikaciju "Made in Croatia-investor's guide to manufacturing and logistics". Publikacija je zamišljena da kao vodič domaćim i stranim investitorima na jednom mjestu osigura informacije o pregledu tržišta ljudskog kapitala, poticaja za investicijske projekte te pregleda tržišta industrijskih i logističkih nekretnina (10,30 sati, Jones Lang LaSalle, Eurotower, Ivana Lučića 2a/9).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙