FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: punionica stlačenog prirodnog plina, prvi gradski autobusi na plin

RIJEKA, 13. svibnja 2013. (Hina) - Punionica stlačenog prirodnog plina riječke tvrtke za proizvodnju, distribuciju i opskrbu plinom Energo, vrijedna 9,2 milijuna kuna, otvorena je danas u Rijeci, a predstavljeno je i 10 novih gradskih autobusa koji kao gorivo koriste stlačeni prirodni plin.

Nova punionica stlačenog prirodnog plina, za koju je rečeno da je prva u Hrvatskoj, nalazi se u Ulici Milutina Barača, a izgradio ju je Energo koji je u većinskom vlasništvu riječke gradske uprave.

Izgradnja je financirana zajmom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za energetski učinkovite projekte, a osim gradskog komunalnog poduzeća za prijevoz putnika Autotroleja koristit će ju i vlasnici osobnih automobila.

Autotrolej je predstavio nove autobuse koji kao pogonsko gorivo koriste stlačeni prirodni plin, prva takva vozila riječkog javnog gradskog prijevoza. Novi autobusi dugačije su boje od ostalih, svijetloplave, s natpisima koji ukazuju da je riječ o vozilima na ekološki prihvatljivije gorivo.

Predstavljena je i nova gradska autobusna Zelena linija koja prolazi najužim središtem grada, dijelovima kojima do sada autobusi nisu prometovali, a održavat će se samo autobusima na plin.

Predstavljena su i dva Autotrolejeva nova mini-busa te obavljena primopredaja novog kombi vozila za javni gradski prijevoz osoba s invaliditetom koje je donirala tvrtka Autobus iz Zagreba.

(Hina) xhsup yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙