FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada Ana Rukavina: U registru dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica još 166 ljudi

ZAGREB, 13. svibnja 2013. (Hina) - U Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisalo se 166 građanki i građana tijekom današnje akcije u prostorijama Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, izvijestili su iz Zaklade Ana Rukavina, koja je tu akciju organizirala povodom Dana sestrinstva.

Iz zaklade su istaknuli da je to već 217. akcija upisa u registar čime je 166 Zagrepčanki i Zagrepčana doprinijelo spašavanju ljudskih života.

"Registar nosi poruku 'lijek je u nama' kako bismo još jednom podsjetili građane da u sebi nosimo 'lijek' kojim možemo spašavati živote te da, uz pozitivan stav i nepresušnu vjeru u život, zajedno možemo činiti dobro", navodi se u priopćenju iz Zaklade Ana Rukavina čija je misija kontinuirano širiti registar i tako nastaviti spašavati živote ljudi diljem svijeta.

U priopćenju naglašavaju da svi građani, koji su dali svoju krv za tipizaciju, pomažu ljudima diljem svijeta jer je hrvatski registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide) u koji je prijavljeno 32.056 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatske.

Iz hrvatskog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica izdano je 27 transplantata i time dana nada za spas 27 života. Od toga je 15 transplantata bilo za primatelje u Hrvatskoj, a 12 za primatelje izvan Hrvatske, priopćuje Zaklada Ana Rukavina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙