FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija bez novih planova prodaje oružja Siriji

VARŠAVA/MOSKVA, 10. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Ruski ministar vanjskih poslova u petak je kazao da Moskva nema nikakve nove planove o prodaji suvremenog sustava protuzračne obrane vladi sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, ostavivši otvorenom mogućnost da te sustave isporuči Damasku prema postojećem ugovoru.

"Rusija ne planira prodaju tih sustava. Prodali smo ih već davno. Potpisali smo ugovore i završavamo s isporukama opreme, tj. protuzračne tehnologije, u skladu s tim ugovorima", kazao j Sergej Lavrov koji se nalazi u posjetu Poljskoj.

Prema pisanju Wall Street Journala, Izrael je izvijestio SAD da se Rusija sprema Siriji isporučiti raketne sustave S-300. Lavrov nije pojasnio odnosi li se oprema, čija isporuka traje, na raketni sustav S-300.

Isporuke su, kako je kazao Lavrov, u skladu s međunarodnim zakonima i isključivo služe za samoobranu.

"Zamišljeno je da Sirija, kao uvoznik, ima sposobnost samoobrane od zračnih napada i to nije baš neki fantastičan scenarij", kazao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Rusija je glavni sirijski dobavljač oružja koja, bez obzira na građanski rat u toj zemlji, nije prekinula ispunjavati odredbe vojnih ugovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙