FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska jazz senzacija Anat Cohen na koncertima u Hrvatskoj

ZAGREB, 10. svibnja 2013. (Hina) - Anat Cohen, svjetska jazz senzacija, izraelska klarinetistica i saksofonistica, nastupit će 14. svibnja sa svojim kvartetom u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, a dan kasnije i u zagrebačkom VIP klubu, izvijestilo je danas to kazalište.

Udruga jazz novinara tu vodeću glazbenicu svjetske jazz scene od 2008. do danas proglašava najboljim svjetskim jazz klarinetistom, a ugledni "Down Beat" magazin više ju je godina uzastopce uvrštavao na prvo mjesto klarinetista u usponu karijere. Visoke ocjene dobila je i za kategorije tenor i sopran saksofonista.

Virtuozna glazbenica karizmatičnog scenskog nastupa redovita je gošća najuglednijih svjetskih jazz festivala, Newport Jazz Festivala, Montreal International Jazz Festivala, Tudo e Jazz Festivala i North Sea Jazz Festivala.

U Split dolazi u sklopu promocije novog albuma "Claroscuro", objavljenog u rujnu prošle godine, koji se poigrava raznovrsnim globalnim glazbenim stilovima, od kreolskih šansona New Orleansa i evergreen swinga Artieja Shawa do afričkih groovea, brazilskih sambe i chora. Tu su i popularni 'klasici' skladbe "La vie en rose" i "Ohla Maria".

Anat Cohen je rođena u Izraelu u obitelji glazbenika, a u SAD dolazi 1996. Uz jazz glazbu počela je svirati razne stilove u kojima je klarinet dio tradicije, između ostalog u klezmer i brazilskoj glazbi, dixielandu, te kolumbijskoj i venecuelanskoj folk glazbi.

Nastupa diljem svijeta, uključujući najprestižnije jazz klubove Poput Village Vanguarda i Jazz Standarda, a surađuje s poznatim jazz glazbenicima. Do sada je izdala jedanaest albuma, samostalno ili kao vođa sastava Anzic Orchestra, Choro Ensemble i 3 Cohens.

Uz nju će na koncertima u Hrvatskoj, a u sklopu kvarteta kojega je osnovala 2004., nastupiti pijanist Jason Lindner, bubnjar Daniel Freedman te basist Stefano Senni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙