FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 10. svibnja

ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 10. svibnja:

BAKAR - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović predstavit će nove strukovne kurikulume, koji će se ove godine eksperimentalno uvesti u 52 srednje škole (11 sati, Pomorska škola u Bakru, Nautička 14). Škola Bakar jedna je od dvije škole u Hrvatskoj u kojoj učenici 8. razreda od danas elektronskim putem mogu prijaviti novi kurikulum: tehničar za jahte i marine. Naime, osim u bakarskoj Pomorskoj školi taj će se program izvoditi i u Pomorskoj školi u Zadru. Uz ministra Jovanovića, nove programe javnosti će predstaviti ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje Ivan Šutalo i voditeljica Službe za zajedničke programe u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Monika Vričko.

ZADAR - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u posjetu zadarskim domovima socijalne skrbi, gdje će obići Dom za djecu i mladeži Zadar (12 sati, Bana Josipa Jelačića 8) te Dom za psihičke bolesne odrasle osobe Zemunik (13,30 sati, Donji Zemunik 53). Dom Zemunik sudjeluje u procesu deinstitucionalizacije domova socijalne skrbi uspostavom stambene jedinice, u kojoj je smješteno četiri korisnika, i ujedno provodi program organiziranog stanovanja „Život u zajednici“, u kojem sudjeluje sedam korisnika mlađe i srednje životne dobi koji se educiraju i osposobljavanju za povratak u lokalnu zajednicu. Dom Zemunik uspješno provodi i program „Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama“ te brine o 14 psihičkih bolesnih osoba. Ministrica Opačić družit će se s korisnicima doma koji u sklopu radne terapije sudjeluju u različitim radionicama kao što su maslinska, cvjetna i radionica za obradu vune.

VUKOVAR - Otvaranje novog pješačkog mosta preko rijeke Vuke, Mosta prijateljstva, kojeg je Grad Rijeka darovao Gradu Vukovaru (12 sati). Otvorenju će nazočiti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. Uoči otvaranja mosta održat će se prijam za riječkog gradonačelnika Obersnela i njegove suradnike (11 sati, u prostorima Grada Vukovara, Ulica dr. Franje Tuđmana 1). Most prijateljstva osigurat će pješačku komunikaciju između Vukine ulice i naselja Olajnica koja do sada nije bila moguća. Most je izveden kao čelična lučna konstrukcija, ukupna duljina mu je 46,94 metara, a vrijedan je oko 2,5 milijuna kuna. Sredstva za izgradnju mosta osigurao je Grad Rijeka. Gradonačelnici Rijeke i Vukovara 2011. godine potpisali su sporazum kojim je Grad Rijeka preuzeo obvezu izgradnje mosta preko rijeke Vuke u Vukovaru.

ĐAKOVO - Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posjetit će županijsku organizaciju HNS-a Osječko-baranjske županije gdje će podržati HNS-ove kandidate na lokalnim izborima. (20 sati izjave za medije, Centar za kulturu Đakovo, Kralja Tomislava 13).

VIROVITICA/ĐURĐEVAC - Izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom u sklopu predizborne kampanje posjetit će Virovitičko – podravsku, Koprivničko – križevačku i Bjelovarsko – bilogorsku županiju. U Virovitici će među ostalim obići poduzetničku zonu, te održati predizborni skup (17 sati, Restoran KTC Vukovarska 3). Tomislav Karamarko u Đurđevcu će sudjelovati na središnjem predizbornom skupu HDZ-a za Koprivničko-križevačku županiju (19 sati, Dom kulture u Đurđevcu).

ZAGREB - Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji sa Hrvatskim društvom za celijakiju organizira konferencije za novinare u povodu obilježavanja "Tjedna svjesnosti o celijakiji" od 13. do 19. svibnja i Međunarodnog dana celijakije, 18. svibnja (14 sati, zgrada Gradske uprave, dvorana 372/ III, Trg Stjepana Radića 1). Na konferenciji će govoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar, dr. Marko Brinar sa Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju, dr. Silvija Čuković-Čavka sa Zavoda za gastroenterologiju Interne klinike Rebro i predsjednica Hrvatskog društva za celijakiju Ružica Lah.

ZAGREB - Hrvatski nacionalni savez sestrinstva obilježava Međunarodni dan sestrinstva (14 sati, prostorije Hrvatske komore medicinskih sestara, Lašćinska cesta 14a). Ovogodišnje obilježavanje je pod motom "Prevladajmo razlike: Milenijski razvojni ciljevi" kojim se definira usmjerenost u smanjenju smrtnosti djece, unapređenju zdravlja majki te prevenciji zaraznih bolesti. Hrvatski nacionalni savez sestrinstva okuplja 7 udruga i društava, a na obilježavanju će biti govora i o približavanju medicinskih sestara iz Hrvatske velikoj sestrinskoj obitelji Europske unije.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙