FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 25. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

SAO PAULO

Prijateljska utakmica između Brazila i Čilea koja je jučer odigrana na stadionu u Belo Horizonteu, na kojem će se igrati susreti svjetskog nogometnog prvenstva 2014., završila je bez pobjednika 2:2.

Branič Marcos Gonzalez doveo je Čile u vodstvo u osmoj minuti susreta, a Rever je izjednačio za Brazil na polovici prvog poluvremena (24). Brazil je poveo u 54. minuti pogotkom Neymara, a Eduardo Vargas je izjednačio za Čile deset minuta kasnije.

Utakmica je igrana na novom stadionu Mineiraou u Belo Horizonteu i bila je zadnji test za brazilskog izbornika Luiza Felipea Scolarija prije objavljivanja popisa igrača 14. svibnja za Kup konfederacija koji će se od 15. do 30. lipnja održavati na šest stadiona u Brazilu.

NEW YORK

Detroit Red Wingsi su sinoć s 3:1 svladali aktualne NHL prvake Los Angeles Kingse i mogu se plasirati u svoje 22. doigravanje ako pobijede u preostale dvije utakmice do kraja regularnog dijela sezone.

Jordin Tootoo je zabio prvi gol za Red Wingse na početku zadnje trećine, a Johan Franzen je dodao svoj šesti gol ove sezone u isto toliko utakmica i Detroit se pobjedom nad Kingsima pomaknuo na osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Pavel Datsyuk je zabio treći gol za Detroit i dodao asistenciju dok je Jimmy Howard obranio 23 udaraca prema svojim vratima.

Martin St. Louis je upisao svoj sedmi hat trick u karijeri i njegov Tampa Bay je sa 5:2 pobijedio Toronto Maple Leafse.

Steven Stamkos je dodao gol i asistenciju, a gol je za Lightning zabio i rookie Radko Gudas. Ben Bishop je imao 26 obrane u pobjedi i Lightning je prekinuo niz od šest utakmica bez pobjede.Phil Kessel i Joffrey Lupul su svaki zabili po gol za Maple Leafse, koji su ostali na četiri boda iza četvrtoplasiranog Montreala i jedan bod ispred New York Islandersa.

NEW YORK

Oklahoma City Thunder i San Anatonio na Zapadu i Indiana Pacersi na Istoku poveli su 2:0 nakon druge utakmice prvog kruga doigravanja NBA.

Oklahoma City Thunder je nakon druge utakmice prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije poveo 2:0 u seriji na četiri pobjede svladavši sinoć Houston Rocketse sa 105:102, a Kevin Durant i Russell Westbrook su svaki zabili po 29 koševa .

Indiana Pacersi su sinoć pobijedili Atlanta Hawkse sa 113:98. Paul George je postigao 27 pogodaka uz osam skokova, dok je George Hill zabio 22. Roy Hibbert i Gerald Green su dodali svaki po 15 koševa za Pacerse. Treća utakmica se igra u Atlanti u subotu.

Devin Harris je postigao 17 pogodaka, a Josh Smith i Jeff Teague 16 svaki za Hawkse, koji su u prve dvije utakmice doigravanja primili ukupno 220 koševa.

Tony Parker je zabio 24 od ukupno 28 koševa u drugom poluvremenu i domaći San Antonio je poveo sa 2:0 u seriji na četiri pobjede svladavši Los Angeles Lakerse 102:91. Tim Duncan i Kawhi Leonard su dodali svaki 16 koševa za Spurse, koji su kontrolirali veći dio drugog poluvremena prije nego su se potpuno odvojili u zadnjoj četvrtini.

ZAGREB/DORTMUND

U prvoj polufinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka Borussia iz Dortmunda svladala je Real iz Madrida sa 4-1 (1-1), te stekla solidnu prednost pred uzvrat koji će se igrati 30. travnja na Santiago Bernabeu.

Četverostruki strlijelac za Borussiju bio je Robert Lewandowski (8, 50, 55, 67-11m), dok je pogodak za Real postigao Cristiano Ronaldo (43).

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić usprkos ozljedi mišića započeo je utakmicu za Real, te je igrao do 68. minute, ali nije bio zapažen.

Pred 65,000 gledatelja na Westfalenu sudio je Kuipers iz Nizozemske.

ZAGREB

U razigravanju za pet mjesto u ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske borit će se se dva vaterpolska kluba iz Splita, POŠK i Jadran, dok će za 7. mjesto razigravati Medveščak i Šibenik.

U uzvratnoj utakmici doigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta u PH Jadran je, nakom pobjede u Splitu sa 9:8, večeras i u Zagrebu pobijedio Medveščak sa 11:7. Jednako uspješan bio je i POŠK koji je u prvoj utakmici u Splitu svladao Šibenik sa 12:7, a u drugoj u gostima s 12:6.

LOS ANGELES

Centar španjolske košarkaške reprezentacije Marc Gasol proglašen je za najboljeg obrambenog igrača u NBA ligi za ovu sezonu, igrač Memphis Grizzlies dobio je najviše glasova u izboru u kojem je sudjelovao 121 noinar koji prati najjaču košarkašku ligu na svijetu.

Gasol je ukupno dobio 212 bodova, dok je drugo mjesto sa 149 bodova zauzeo najbolji igrač današnjice, krilo Miami Heata LeBron James. Treći u ovom izboru je još jedan centar španjolske reprezentacije, igrač Oklahoma City Thundera Serge Ibaka sa 122 boda.

Marc Gasol je sa 1.7 blokada i 1.0 osvojenih lopti po utakmici bio ključni igrač obrane Grizzliesa koji su prosječno primali sa 88.7 koševa po utakmici, što je najmanje u čitavoj ligi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙