FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: od jeseni eksperimentalni program Tehničke gimnazije

VINKOVCI, 7. svibnja 2013. (Hina) - U vinkovačkoj Tehničkoj školi od nove školske 2013./2014. godine započet će provedba eksperimentalnog programa Tehničke gimnazije, najavljeno je danas na Danu otvorenih vrata te škole kojemu je nazočio i ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Prema riječima Jadranke Mustapić-Karlić, ravnateljice škole koju pohađa oko 700 učenika, Tehnička gimnazija imat će jednak pravni status Općoj gimnaziji, a namijenjena je učenicima koje zanima prirodoslovna tehnika i moderna tehnologija te nakon srednje škole naginju nastavku obrazovanja.

"Budući učenici Tehničke gimnazije osim općih predmeta biraju i tehničke predmete iz područja elektrotehnike, elektronike, računarstva, računalnih mreža, mehatronike i robotike", navela Mustapić-Karlić.

Ministar Jovanović novinarima je izjavio kako je riječ o hvalevrijednom projektu te ga je vrijedno podržavati, poglavito u dane kada osmaši odlučuju o izboru budućih zanimanja.

Dodao je kako mu je posebno drago doći u strukovne škole, jer su one iznimno značajne za funkcioniranje hrvatskog gospodarstva.

Jovanović je obišao školu i upoznao se s nastavnicima i učenicima koji su mu demonstrirati stečene vještine i naučena znanja. Školu su posjetili i brojni učenici osnovnih škola zanimajući se za mogućnost školovanja u toj školi.

Ministar Željko Jovanović tijekom dana posjetit će i OŠ u Štitaru nedaleko Županje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙