FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 6. svibnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIM - Talijanski biciklist Luca Paolini (Katjuša) pobijedio je u današnjoj trećoj etapi utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 222 kilometara vožena od Sorrenta do Marine di Ascea. On je ujedno preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (RadioShack) bio je 11. sa 16 sekundi zaostatka. On je u cilj ušao u istom vremenu kao i glavni favoriti Gira Bradley Wiggins, Robert Gesink, Vincenzo Nibali, Cadel Evans i Ryder Hesjedal. Drugi hrvatski predstavnik Kristijan Đurasek (Lampre) bio je 143. u današnjoj etapi sa zaostatkom od 12 minuta i 16 sekundi. U ukupnom poretku vodi Luca Paolini, a slijede ga Britanac Bradley Wiggins i Kolumbijac Rigoberto Uran, koji zaostaju 17 sekundi. Na petom mjestu je Talijan Vincenzo Nibali (+0:31), sedmi je Kanađanin Ryder Hesjedal (+0:34). Robert Kišerlovski je na 18. mjestu sa minutom zaostatka. Đurasek u ukupnom poretku zauzima 140. mjesto (+12:39).

ZAGREB - Zagrebački Dinamo i švedski AIK igrat će u ponedjeljak, 13. svibnja, u Stockholmu prijateljsku utakmicu u čast iznenada preminulog vratara Ivana Turine (32). Utakmica će se igrati na novoj "Friends Areni" u Stockholmu (18.30 sati) koja prima 50 tisuća gledatelja, a prihod od utakmice namijenjen je obitelji Ivana Turine, objavio je danas hrvatski nogometni prvak. Ivan Turina prošlog je tjedna umro u snu. Karijeru je počeo u Dinamu te je za prvu momčad nastupio 175 puta. Branio je i za grčki Xanthi, poljski Lech iz Poznanja, a od 2010. je bio u švedskom prvoligašu AIK-u.

LEGNICA - U poljskom gradu Legnici počelo je 14. Pojedinačno europsko prvenstvo za šahiste na kojem sudjeluje 286 igrača i igračica iz 38 zemalja. Turnir je iznimno jakog sastava o čemu svjedoči podatak da se među sudionicima nalazi čak 148 velemajstora i 66 međunarodnih majstora. Najviše je Poljaka (42), Rusa (36) i Ukrajinaca (21), a Hrvatsku predstavljaju osmorica igrača među kojima su velemajstori Hrvoje Stević, Zdenko Kožul, Ivan Šarić, Davorin Kuljašević i Ante Brkić. Oni nisu među favoritima za najviši plasman jer je najbolje rangirani Hrvoje Stević (2637) tek 51. igrač na prvenstvu. Naši velemajstori solidno su startali i protiv slabijih suparnika postigli četiri pobjede uz neplanirani poraz Zdenka Kožula protiv Islanđanina Arngrimssona. Važniji rezultati 1. kola:Stević-Pedersen 1:0, Arngrimsson-Kožul 1:0, Šarić-Erturan 1:0, Duman-Kuljašević 0:1, Brkić-Tate 1:0.

DUBROVNIK - Plivači Sanja Jovanović i Mihovil Španja danas su na gradilištu buduće zgrade namjenjene dubrovačkim sportašima održali konferenciju za novinare i javno izrazili nezadovoljstvo nepozivanjem na obilježavanje početka radova na navedenoj lokaciji i ignoriranjem grada Dubrovnika kad je u pitanju njihovo stambeno zbrinjavanje. Jovanović i Španja su izrazili nadu u pozitivno rješenje nastale situacije te da će u konačnici dobiti ono što su svojim postignućima i zaslužili te podsjetili kako je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić još u prosincu 2009., odgovarajući na vijećnićko pitanje, tko bi od dubrovačkih sportaša osim vaterpolista Juga trebao dobiti gradski stan, odgovorio kako ista prava zaslužuju i plivači Sanja Jovanović i Mihovil Španja. Istodobno se priopćenjem za javnost oglasio i grad Dubrovnik u kojem se ističe da je Mihovil Španja od 2007. godine korisnik gradskog stana. "Svjesni smo njegovih plivačkih uspjeha, ali u ovom trenutku ne postoji pravilnik ili druga pravna osnova poput natječaja na temelju kojeg bi Mihovil Španja dobio od grada stan u vlasništvo. Plivači Sanja Jovanović i Mihovil Španja svoje stambeno pitanje trebaju rješavati kroz dogovor plivačkog i vaterpolskog kluba koji raspolaže stanovima", navodi se u priopćenju grada Dubrovnika.

ZAGREB - Hrvatski su sportaši u 2012. osvoji 307 medalja na velikim međunarodnim natjecanjima, od čega su šest olimpijskih odličja i 33 svjetska zlata, dok su razvojne programe HOO-a koristila 444 sportaša, a sufinanciran je i rad 79 trenera. Ti podaci izneseni su u ponedjeljak na Skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na kojoj je jednoglasno usvojeno Programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2012. godinu i istaknuto je da je pametno poslovanje i ponašanje HOO-a i svih njegovih članova omogućilo u 2012. financiranje priprema i nastupa na natjecanjima svih sportaša unatoč činjenici da HOO prvi put u jednoj olimpijskoj godini nije dobio rezervu iz državnog proračuna za olimpijske igre. Ipak, zahvaljujući višku koji je prenesen iz 2011. HOO će i ovu godinu završiti uspješno.

ZAGREB - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u novom mandatnom razdoblju bit će imenovan 20. svibnja, odlučilo je Vijeće HOO-a na današnjoj sjednici. Do ove dvotjedne odgode došlo je jer jedan od dva kandidata, Tomislav Paškvalin iz osobnih razloga nije bio u mogućnosti obaviti razgovor s Komisijom za pripremu i provedbu postupka za izbor i imenovanje glavnog tajnika. Stoga su razgovori s oba kandidata, a samim time i imenovanje, odgođeni. Na natječaj za glavnog tajnika HOO-a prijavili su se dosadašnji glavni tajnik Josip Čop (59) i Tomislav Paškvalin (52).

GLASGOW - Napadač škotskog nogometnog prvoligaša Motherwella Michael Higdon (29) uhićen je nedugo nakon što mu je uručena nagrada za najboljeg igrača škotske lige za ovu sezonu. Higdon je nagradu dobijenu na svečanosti u nedjelju navečer u Glasgowu proslavljao u jednom noćnom klubu, ali zabavu je nešto iza jedan sat poslije ponoći naprasno prekinula policija zbog tučnjave. Inače, Higdon je za najboljeg igrača proglašen u izboru samih igrača. Sa 27 psotignutih pogodaka on je najzaslužniji za drugo mjesto svoje momčadi koje vodi u kvalifikacije za plasman u Ligu prvaka.

BRUXELLES - Belgijski odvjetnik Jean-Louis Dupont, koji se proslavio prije 18 godina zastupajući nogometaša Jean-Marca Bosmana u procesu koji je srušio pravilo o ograničenom broju stranih igrača u nekom klubu, te ukinuo plaćanje odštete prilikom prelazaka igrača iz jednog kluba u drugi po isteku ugovora, u ponedjeljak je uložio žalbu Europskoj komisiji protiv odluke UEFA-e prema kojoj bi se od sljedeće sezone klubovima ograničila potrošnja. Iz UEFA-e su najavili uvođenje financijskog "fair-playa" s namjerom da klubovi postanu ravnopravniji na financijskom planu, a kao sankcija za njegovo nepridržavanje predviđeno je čak i izbacivanje iz eurokupova. "Ovo efektivno znači da je klubu zabranjeno prekomjerno trošenje čak i kada bi ono značilo rast kluba. Ono sprečava investiranje u klubove, smanjuje broj transfera, vjerojatno će za posljedicu imati smanjenje plaća igračima i njihovim agentima, te osigurava daljnju dominaciju vodećih klubova", smatra Dupont.

MUENCHEN - Veznjak Bayerna Franck Ribery (30) izjavio je u ponedjeljak kako se nada da će produžiti ugovor sa minhenskim klubom, iako mu sadašnji ugovor ističe tek u ljeto 2015. godine. "Ovdje sam sretan, a i moja obitelj uživa u Muenchenu i rado bih produžio ugovor", kazao je Ribery, koji je u Bayern stigao 2007. iz Marseillea za 25 miljuna eura. Ribery je sa Bayernom osvojio tri njemačka prvenstva i dva domaća kupa, te je tri puta ušao u finale Lige prvaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙