FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 7. svibnja

ZAGREB, 6. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 7. svibnja

SLUNJ - Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja s početkom u 11,45 sati održat će se Dan uvaženih gostiju vježbe HKoV-a "SPREMNOST-13", kojem će nazočiti predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Lovrić i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Kenneth Merten. Vojna vježba "SPREMNOST-13" taktička je vježba s bojevim gađanjem, u kojoj sudjeluju zrakoplovi hrvatskog i američkog ratnog zrakoplovstva. Svrha vježbe "SPREMNOST-13" jest prikaz uvježbanosti i osposobljenosti postrojbi Gardijske motorizirane brigade u brzoj i učinkovitoj pripremi i provedbi obrambenih i napadnih borbenih djelovanja kroz usklađeno višerodovsko te integransko djelovanje sa snagama US Air Forces i HRZ i PZO-a. U vježbi sudjeluje više od 700 pripadnika Oružanih snaga RH.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić će na konferenciji za novinare izvijestiti o rezultatima unutarnje kontrole provedene u Policijskoj postaji Županja u vezi slučaja Marka Azapovića (11 sati, MUP, Vukovarska 33). Mole se novinari i snimatelji da na portu u Vukovarskoj 33 dođu najkasnije do 10.45 sati.

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvorit će završnu ceremoniju za IPA projekt "Uspostavljanje centara za implementaciju IPPC direktive na regionalnoj razini u Hrvatskoj". Ukupni cilj ovog projekta, vrijednog 1.060.800 eura, je pomoć u jačanju kapaciteta i provedbi okolišne regulative za objedinjene uvjete zaštite okoliša u Hrvatskoj. Ključni nositelj projekta je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, dok je ključna korist usmjerena gospodarstvu koje je dobilo mogućnost usklađivanja sa standardima EU u pogledu zaštite okoliša, a ujedno i sa zahtjevima konkurentnosti na tržištu EU. Nakon uvodnog govora ministra Zmajlovća biti će održana kratka prezentacija za medije u kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta, a ministar će potom biti na raspolaganju za izjave (11 sati, hotel International, Miramarska 24).

VINKOVCI/GORIČAN - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović boravit će u Vukovarsko-srijemskoj i Međimurskoj županiji. U 11 sati ministar će obići Tehničku školu Ruđera Boškovića u Vinkovcima i prisustvovati manifestaciji Dan otvorenih vrata Tehničke škole Vinkovci koja ove godine prvi puta upisuje jedan razred učenika u eksperimentalni program Tehničke gimnazije. U 12 sati ministar će obići Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Štitaru. U poslijepodnevnim satima Jovanović će položiti kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane Osnovne škole Goričan. Program polaganja kamena temeljca počinje u 17.30 sati.

ZAGREB - Udruga "Franak" podnijet će službenu prijavu DORH-u protiv Hrvatske narodne banke, a predstavnici Udruge održat će ispred sjedišta DORH-a kratku konferenciju za novinare na kojoj će pojasniti razloge i detalje prijave (10.30 sati, Gajeva 30).

ZAGREB - Centar za mirovne studije organizira konferenciju "Položaj stranaca u Republici Hrvatskoj - na rubu egzistencije, suočeni s diskriminacijom i bez političkih prava na ulasku u Europsku uniju" koja će se održati od 10 do 12 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c. Na konferenciji će govoriti Emina Bužinkić, na temu "Ključni nalazi Izvještaja o položaju stranaca u Republici Hrvatskoj", Tea Vidović na temu "Studije slučaja zapošljavanja, rada, studiranja i diskriminacije stranaca" te Julija Kranjec o Zakonu o strancima u odnosu na standarde poštivanja ljudskih prava.

VELIKA GORICA - Konferencija za novinare Koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU u Velikoj Gorici, pod naslovom "Kako je Dražen Barišić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika, zatajio 80 tisuća eura vrijednu imovinu stečenu tijekom gradonačelničkog mandata i prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa". Na konferenciji za novinare govorit će se i "Kakva je sprega Božidara Škrinjarića, HDZ-ovog načelnika Pokupskog i Dražena Barišića? Kako se Barišić domogao nekadašnjeg općinskoga zemljišta u Pokupskom?. Zašto je Barišić zatajio imovinu supruge u svojoj imovinskoj kartici?" i druge teme. Na konferenciji za novinare govorit će Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik i predsjednik HNS-a Velike Gorice i Damir Šimunić, kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnika Velike Gorice (11 sati u prostorijama Izbornog stožera Koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU u Velikoj Gorici, Cvjetno naselje 11)

ČAKOVEC/VARAŽDIN- Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko posjetit će Međimirsku županiju, a između ostalog obići će gradsku tržnicu u Prelogu (10 sati). Na info štandu u Varaždinu družit će se s građanima (16 sati, Franjevački trg), a potom će dati izjave za medije.

ZAGREB - Javna rasprava na temu Zakona o civilnoj zaštiti u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, na kojoj će se, među ostalim, raspraviti prihvatljivost korištenja pojma "civilna zaštita" i razumijevanje značaja civilne zaštite za ostvarivanje interesa sigurnosti u slučaju katastrofa (10 sati, u velikoj predavaonici Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 107).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media nastavlja se svjedočenjem nekadašnjeg Sanaderovog suradnika iz ministarstva vanjskih poslova te državnog tajnika za e-Hrvatsku Miroslava Kovačića (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavljanje interdisciplinarnog projekta "Multidimenzionalna omika u stratifikaciji pacijenata s lumbalnim bolnim sindromom". O projektu ce govoriti Ivica Mudrinić, predsjednik HUP-a, Paul Vandoren, šef Delegacije EU u Hrvatskoj, Dragan Primorac ispred Specijalne bolnica Sveta Katarina, Gordan Lauc iz tvrtke Genos te Davor Majetić, glavni direktor HUP-a. Riječ je o projektu za koji je Europska komisija odobrila 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava za znanstvena istraživanja. U ovom projektu vrijednom 50 milijuna kuna sudjeluju znanstvenici iz osam država(12 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Ulica Pavla Hatza 12)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

tefefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙