FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lindström u Zagrebu otvorio poslovnicu za najam radne odjeće

ZAGREB, 6. svibnja 2013. (Hina) - Finska tekstilna tvrtka Lindström otvorila je poslovnicu za najam radne odjeće na zagrebačkom Jankomiru te najavila da će domaći tekstilci imati priliku postati njezini dobavljači.

Klijenti će putem novootvorene poslovnice po modelu outsourcinga od Lindströma moći unajmiti radna odijela prilagođena određenom gospodarskom sektoru, priopćeno je iz te tvrtke.

U sklopu poslovnice nalazi se i visokotehnološko postrojenje koje se sastoji od praonice radne odjeće sastavljene po modularnom principu koji, ovisno o potrebama, omogućuje nadogradnju kapaciteta.

Kapacitet iznajmljivanja i pranja u prvoj fazi poslovanja je više desetaka tisuća komada radne odjeće mjesečno, a prvi ugovori potpisani su s domaćim tvrtkama iz prehrambenog i tehnološkog sektora, ističu iz Lindstöma.

Također navode kako najam radnih odijela tvrtkama omogućuje uštede, jer zaštitna odijela ostaju u vlasništvu pružatelja usluge, svakog dana radnicima se na radna mjesta dostavlja čista radna odjeća, a korisnik plaća uslugu najma.

Odluku o ulasku na hrvatsko tržište Lindström je donio zbog skorog priključivanja Hrvatske Europskoj uniji, jer je skandinavskim tvrtkama izuzetno važna pravna sigurnost i stabilnost koju EU pruža ulagačima, kaže se u priopćenju.

Ujedno se najavljuje kako Lindström u Hrvatskoj s vremenom planira širenje kapaciteta i uspostavu suradnje s tekstilnom tvrtkom s područja Hrvatske ili okolnih zemalja koja bi postala ekskluzivni dobavljač za tržište jugoistočne Europe.

"To je velika prilika domaćim tekstilnim tvrtkama da pokažu koliko su konkurentne i to će im biti svojevrsni tržišni test. Već smo kontaktirali nekoliko domaćih tekstilaca koji će dobiti priliku na natječaju", kaže direktor Lindströma za Hrvatsku Mislav Barišić.

Podružnica Lindströma u Hrvatskoj osnovana je 2012. godine.

Tvrtka za tekstilne usluge Lindström osnovana je u Finskoj 1848. godine i jedna je od najvećih europskih tekstilnih kompanija. Trenutno posluje u 21 državi, ima 2500 zaposlenih i u 2011. godini ostvarila je 262 milijuna eura prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙