FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 6. svibnja

ZAGREB, 6. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz gospodarstva za ponedjeljak, 6. svibnja.

ZAGREB - U Ministarstvu poduzetništva i obrta održat će se konferencija za medije na kojoj će se najaviti objava javnog poziva za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj 2014 - 2020. Kroz javni poziv stvorit će se indikativna lista projekata od kojih će najmanje 10 biti pripremljeno za daljnje financiranje. Poziv je namijenjen pripremi projektnih prijedloga za programe bespovratnih potpora koji će se financirati iz strukturnih fondova. Objavu poziva najavit će ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras (11,00 sati, u prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta, Velika dvorana, Ulica grada Vukovara 78).

KUTJEVO - Radove u Gospodarskoj zoni "Kamenjača" u Kutjevu otvorit će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić koji će sudjelovati i u radu 2. konferencije koja se održava u sklopu projekta financiranog od Europske unije. Projekt "Razvoj malog i srednjeg poduzetništva na području Kutjeva - Gospodarska zona Kamenjača" jedan je od projekata poslovne i turističke infrastrukture koje potpomaže Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a Grad Kutjevo je korisnik projekta, vrijednog 1,2 milijuna eura. (10,00 sati, izjave za medije predviđene su u 11,00 sati, Gospodarska zona "Kamenjača").

ZAGREB - Turistički sektor spreman je za ulazak Hrvatske u EU iz koje u Hrvatsku dolazi i većina stranih turista. Kako su zakonska regulativa, sustav potpora i poticaja u turizmu već odavno usklađeni sa smjernicama EU-a te su u tom smislu izjednačeni uvjeti poslovanja svih turističkih subjekata u Hrvatskoj i EU, u Ministarstvu turizma vjeruju i da će snažnija konkurencija na tržištu pridonijeti i poboljšanju kvalitete proizvoda i usluga. Među bitnim promjenama koje čekaju sektor ulaskom Hrvatske u EU ističu da će od 1. srpnja i svi državljani EU-a pod jednakim uvjetima moći pružati neke od usluga koje su do sada bile rezervirane samo za hrvatske državljane, poput ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, ali i usluga turističkih vodiča, pratitelja i voditelja poslovnica, sukladno našim zakonskim rješenjima. Jednom od najvećih koristi označavaju mogućnost korištenja sredstava iz EU fondova za potrebe sufinanciranja turističkih projekata.

Dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙