FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na sajma ribarstva "Crofish" 70 izlagača

UMAG, 3. svibnja 2013. (Hina) - Osmi međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme "Crofisch", koji je u Umagu okupio sedamdeset izlagača iz Italije, Slovenije, Turske i Hrvatske, svečano su danas otvorili ministri poljoprivrede te obrta i poduzetništva Tihomir Jakovina i Gordan Maras.

Riječ je o jedinoj takvoj manifestaciji u Hrvatskoj koja već osam godina okuplja ribare s čitave hrvatske obale, kao i izlagače iz zemlje i inozemstva čija je djelatnost vezana uz ribarstvo te prezentira sve ono nužno u njihovom radu, od repromaterijala do motora i ribarske opreme.

Ustvrdivši kako je ribarstvo u Hrvatskoj na velikoj prekretnici ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras govorio je o skorom ulasku Hrvatske u Europsku uniju te je kazao kako je država ta koja ribarstvu treba pomoći kod modernizacije poslovanja.

"Ribari su važan dio hrvatskog gospodarstva. Svake godine u toj djelatnosti, jednoj od rijetkih koja u Hrvatskoj ima suficit, ostvaruje se više od 250 milijuna kuna vrijednosti izvoza", istaknuo je Maras dodavši kako upravo iz tog razloga država treba stati snažno iza ribara, s obzirom da EU pruža velike šanse, ali donosi i konkurenciju.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je kako resorno ministarstvo radi na tome da obiteljska poljoprivredna gospodarstva i zadruge budu što produktivnije. Govoreći o skorašnjem ulasku u Europsku uniju istaknuo je kako će hrvatsko ribarstvo za svoje potrebe i projekte već ove godine iz EU fondova imati na raspolaganju ukupno 11 milijuna eura.

"Vlada priprema poljoprivredu za ulazak u EU, a ministarstvo će učiniti sve da ribarstvo bude što spremnije za europsku obitelj", zaključio je Jakovina.

Istarski župan Ivan Jakovčić podsjetio je na programe i projekte realizirane od 2003. godine poput Adrifisha, Fishloga i Connecta, s talijanskim partnerima, od kojih je jedan od rezultata i Crofish.

"Istarska županija je već u ono vrijeme prepoznala vrijednost prekogranične suradnje s partnerima s druge strane Jadrana, što se pokazalo kao odličan potez", kazao je Jakovčić.

(Hina) xdspo yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙