FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U izraelskom zračnom napadu u Gazi ubijen Palestinac

GAZA, 30. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Izrael je u utorak u svom prvom ciljanom zračnom napadu na militante u Gazi od studenog ubio palestinskog islamističkog militanta što dodatno ugrožava održanje petomjesečnog primirja.

Izrael je rekao da je 29-godišnji Palestinac ubijen u zračnom napadu bio džihadist i stručnjak za izradu raketa. Izrael ga optužuje za upletenost za raketni napad s egipatskog Sinajskog poluotoka na izraelsko ljetovalište Eilat 17. travnja u kojem nije bilo žrtava ni štete.

"Rekao sam da nećemo mirno sjediti i pustiti da ovo prođe... nećemo prihvaćati sporadičnu paljbu iz Gaze ili sa Sinaja", rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon napada.

Do krvoprolića je došlo i na Zapadnoj obali gdje je Palestinac ubio židovskog naseljenika što je prvi takav slučaj od 2011. godine. Izraelski vojnici su ustrijelili i ranili napadača nakon što je izbo žrtvu na prometnom raskršću.

Palestinski dužnosnik Ghassan Daghlas iz grada Nablusa rekao je da su nakon napada židovski naseljenici započeli napade u četiri sela. "Oni bacaju kamenje i pokušali su zapaliti jednu kuću. Također su bacali kamenje na školski autobus i razbili prozore na njemu, stanje ide iz lošeg u gore. Napadnuta je i džamija", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙