FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporbeni vođa u Venezueli optužen za poticanje nasilja

CARACAS, 30. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Sud u Venezueli optužio je u ponedjeljak umirovljenog generala Antonia Rivera za poticanje na postizborno nasilje, što je posljednji u nizu politički osjetljivih poteza u duboko podijeljenoj naciji.

Oporbeni čelnici kažu da je Rivero, član pokreta Narodna volja koji predvodi oporbenu koaliciju, postao prvi politički zatvorenik novoizabranog predsjednika Nicolasa Madura.

Vlasti tvrde da je Rivero jedan od onih koji su stajali iza vala nasilja dan nakon što je Maduro izabran za predsjednika 14. travnja, u kojemu je poginulo devet osoba i koje smatraju pokušajem državnog udara.

Rivero, saveznik pokojnog predsjednika Huga Chaveza do 2008., optužen je za urotu na sudu u Caracasu, nakon što je prikazana video snimka na kojoj koordinira prosvjede na ulicama glavnoga grada.

"Ovo je dio progona u režiji vlade kako bi se posijao strah", rekao je oporbeni čelnik i poraženi na predsjedničkim izborima Henrique Capriles, pozivajući na oslobađanje Rivera i prekid progona njegovih pristaša.

"Ako ovako nastave, u zatvorima će završiti osam milijuna Venezuelanaca", istaknuo je Capriles.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙